Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

De Portugese laurier met kluit

Portugese laurier met jute zak

Bij een groenblijvende haag denkt u vast al snel aan coniferen of Taxus. Deze planten maken snel een goede, dichte haag. Een andere optie is echter de groenblijvende haag van Portugese laurier. De Portugese laurier groeit snel, dicht en blijft prachtig groen van kleur het hele jaar door. Met kluit is een heg snel aan te planten; lees snel verder wat de voor- en nadelen zijn van planten met kluit.

De Portugese laurier kan met jutezak direct de grond in

Haagplanten met kluit worden geleverd in een jutezak. Deze kan gewoon met de kluit mee de grond in, waar hij langzaam zal verteren. Dit betekent dat u niet meer hoeft te stoeien met het verwijderen van plastic potten. Ook zorgt dit ervoor dat het wortelstelsel van de planten beter beschermd blijft tijdens het planten, zeker vergeleken met planten die met blote wortels geleverd worden. De kluit bevat een deel van de aarde waar de plant in opgekweekt is. Hierdoor is de kans groter dat de plant snel aanslaat en zich vlot kan aanpassen naar de nieuwe omstandigheden.

Portugese laurier met kluit is zwaarder dan pot

Een nadeel van de Portugese laurier met kluit is dat ze behoorlijk zwaar kunnen zijn. De kluit bevat naast het wortelstelsel ook nog een flink deel aarde, wat het totale gewicht van de plant doet toenemen. Hierdoor kan het planten van haagplanten met enig formaat een uitdaging zijn; hulp van een tweede persoon wordt hierbij aangeraden. Daarnaast is het verstandig om de planten na levering zo snel mogelijk in de grond te zetten. Een kluit droogt sneller uit dan een plant in pot, dus om uitval te voorkomen is het wijsheid ze zo snel mogelijk op hun plek te zetten.

Haagplanten met kluit zijn sterker dan blote wortel

De Prunus lusitanica Angustifolia met kluit is vaak al wat groter dan een plant met blote wortels. Dit heeft als voordeel dat uw haag sneller vol is. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de planten met kluit voller en goedkoper zijn dan planten in pot. Per plant maakt het slechts een paar euro verschil, maar op een haag met een honderdtal planten kan dit al snel een flink voordeel opleveren voor uw portemonnee.

Bent u dus op zoek naar een geschikte plant voor uw nieuwe groenblijvende haag, denk dan vooral aan de Portugese laurier. Voor snel en efficiënt planten is de plant met kluit een goede, voordelige keuze.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.