Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

De verschillen en overeenkomsten tussen de Portugese Laurier en Buxus

Portugese laurier in de voortuin

Hoewel de Portugese Laurier en de Buxus op het eerste gezicht twee totaal verschillende planten lijken, is de Portugese Laurier een uitstekend alternatief voor de Buxus. In dit blog leest u meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee planten.

De Portugese Laurier is een haagplant die twee tot drie meter hoog kan worden. De Buxus is juist een laagblijvende haagplant. Hoewel beide haagplanten tot een strakke haag gesnoeid kunnen worden, is de Buxus net iets meer geschikt voor dit doeleinde. We zien de Buxus dan ook veel terug in nette en formele tuinen en erfafscheidingen.

Vormsnoei van de Buxus en de Portugese Laurier

Ook qua vormsnoei verschillen de twee haagplanten van elkaar. De Portugese Laurier kan in allerlei vormen gesnoeid worden, maar zal een wat speelsere uitstraling hebben. Zo kunt u een Portugese Laurier in een bolvorm snoeien, maar bereikt u nooit dezelfde precisie en symmetrie als met een Buxusbol. Mocht u op zoek zijn naar een buxus vervanger die u even strak en precies kan snoeien als de Buxus, kies dan liever voor een Taxus of een Japanse Hulst.

De hoogte en de vorm zijn de meest opvallende verschillen tussen beide haagplanten. De Portugese Laurier en de Buxus vertonen namelijk ook diverse overeenkomsten. Zo zijn beide planten groenblijvend. Dit houdt in dat de planten hun bladeren niet verliezen gedurende de winter. Ook hebben beide haagplanten een luxueuze en klassieke look. De Portugese Laurier en de Buxus passen hierdoor goed bij verschillende tuinstijlen. Wilt u een lage haag creëren? De Buxus is laagblijvend en de Prunus lusitanica Angustifolia kan makkelijk op de gewenste hoogte gesnoeid worden. Een groot voordeel van de Portugese Laurier is dat het een gezonde en sterke haagplant is. Insectenplagen en ziektes komen nauwelijks voor bij de Portugese Laurier. Dit maakt de haagplant een prima buxusvervanger. De Buxus is namelijk wel vatbaar voor verschillende insectenplagen en ziektes.

Wat voor haagplant is de Portugese Laurier?

De Portugese Laurier komt oorspronkelijk uit Portugal. U kunt de haagplant echter ook in Spanje en op de Azoren tegenkomen. Hoewel de Portugese Laurier vaak wordt verward met de Laurierkers, is het niet dezelfde plant. Zo groeit de Laurierkers langzamer. Daarnaast zijn de takken van de Portugese Laurier wat donkerder van kleur en is de haagplant wat smaller dan andere lauriersoorten. Dit geeft de haagplant een sierlijke uitstraling.

De sierlijke en klassieke uitstraling van de Portugese Laurier spreekt veel mensen aan. De diepgroene en glanzende bladeren komen bovendien in verschillende tuinen goed tot hun recht. Een leuk detail is dat de Portugese Laurier in mei en juni in bloei staat. De bloemen staan mooi, ruiken heerlijk en trekken vlinders, vogels en bijen aan. U brengt met de Portugese Laurier uw tuin tot leven!

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.