Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Druppelslang langs Portugese laurier haag aanleggen

Druppelslang bij Portugese laurier haag

Na het aanplanten is het bij de Portugese laurier van belang dat deze in de eerste paar jaar continu in een wat vochtige grond staat. Nu zomerperiodes steeds droger en warmer worden, is regelmatig water geven dan ook van belang. Maar hoe langer uw haag van Portugese laurier is, des te tijdrovender de klus van het bewateren wordt. De oplossing: een druppelslang aanleggen.

Wat is een druppelslang?

Een druppelslang is een flexibele waterslang met om de +/- 30 centimeter een gaatje. Door het druppelen wordt er continu dezelfde hoeveelheid water gereguleerd afgegeven. Hierdoor wordt er relatief weinig water verbruikt, wat het efficiënter maakt dan een tuinslang. Daarnaast is het voordeel dat het water direct en alleen bij de wortels van de Portugese laurieren terechtkomt, terwijl er met de tuinslang risico bestaat dat u de bladeren beschadigt. Wanneer de zon schijnt op de nat geworden bladeren, kunnen deze verbranden. Daarnaast worden ook schimmelziektes voorkomen door de bladeren niet nat te maken.

Het aanleggen van de druppelslang

Bij het aanleggen van de druppelslang langs de Prunus lusitanica Angustifolia’s is het van belang dat de slang goed op de grond ligt over de gehele lengte. Op die manier kan het water vanuit de gaatjes direct de bodem in zakken in plaats van dat het langs de slang loopt en op een andere plek terechtkomt. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van grondhaken, om te voorkomen dat de slang her en der van de bodem af komt. Begin met het aanleggen van de druppelslang bij de eerste Portugese laurier en rol de slang verder over de gehele lengte van de haag. Aan het einde kort u met een snoeischaar de slang in en kunt u het einddopje bevestigen op de slang. U heeft nu de druppelslang op maat gemaakt. Op het beginpunt van de slang plaatst u een Gardena-koppeling, waarmee u de druppelslang kunt aansluiten op de tuinslang. Door de buitenkraan open te draaien, gaat het water vanuit de tuinslang naar de druppelslang en begint deze te druppelen! Het is een persoonlijke voorkeur van wanneer u de druppelslang wilt aanzetten, maar tijdens warme periodes is het raadzaam om in ieder geval in de avond de haag water te geven. Dit zorgt namelijk voor de minste verdamping.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.