Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Groeisnelheid Portugese laurier

nieuwe-prunus-lusitanica-angustifolia-portugese-laurier-haag

Wilt u relatief snel een volle haag op respectabele hoogte in uw tuin hebben staan? Dan zit u bij onze Portugese laurier haag goed. De Portugese laurier groeit tot wel 40 cm per jaar in hoogte! Wij geven u tips hoe u deze groeisnelheid kunt bevorderen en hoe er relatief snel een dichte haag komt te staan.

Deze snelgroeiende haagplant heeft een gemiddelde groeisnelheid van 30 centimeter per jaar. Met een volwassen plantgrootte van 3 tot wel 5 meter hoog en 1 tot 2 meter breed, fungeert de Portugese laurier, ook wel Portugese laurierkers genoemd, als een uitstekende privacyhaag en tuinafscheiding!

Hoe snel groeit Portugese laurier?

De groeisnelheid van de Portugese laurier bedraagt 20 – 35 cm per jaar. Hiermee is het een gemiddeld snelle groeier. Andere lauriersoorten zoals de Novita, Caucasica en Rotundifolia groeien nog wat harder met maximaal 50 cm per jaar. Hoe snel uw Portugese laurierhaag groeit, hangt af van verschillende factoren. Als de planten voldoende zonlicht en water krijgen, zijn deze geneigd sneller te groeien.

Heeft uw haag op gegeven moment de gewenste hoogte en/of breedte bereikt? Dan kunt u deze met een jaarlijks snoeibeurt, eind augustus a begin september, eenvoudig op de gewenste hoogte houden.

Groeisnelheid Portugese laurier bevorderen

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Maar om de haagplant in het vervolg zo snel mogelijk te laten groeien, is de juiste verzorging in de eerste jaren wel essentieel. Zo krijgt u een mooie, volle laurierhaag die gezond en sterk is.

Water geven

U hoeft bij het aanplanten van de Prunus lusitanica Angustifolia geen rekening te houden met de standplaats. De haagplant groeit zowel in de schaduw, halfschaduw als volle zon en op vrijwel alle grondsoorten. Zorg er echter wel voor dat de Portugese laurier geen ‘natte voeten’ krijgt, de grond dient goed waterdoorlatend te zijn. Het water geven is van belang, maar dus niet teveel. Zodra de haagplanten in de grond zijn gezet, dient u de grond constant vochtig te houden. Geef dus direct goed water na het aanplanten en in de periode daarna minimaal wekelijks. Betreft het een warme en droge periode? Dan is het uiteraard van belang om dit vaker in de week te doen en bij heel warm weer dagelijks. Op een warme zomerdag kunt u het beste aan het begin van de ochtend water geven, zodat de Portugese laurier de rest van de warme dag voldoende water tot zijn beschikking heeft. Wanneer het het natte najaar betreft hoeft u weinig extra water te geven, tenzij de planten pas recent in de grond zijn gezet. Ook dan is het van belang om de Portugese laurier van water te voorzien.

Portugese laurier snoeien

Door de Portugese laurier 1 a 2 keer per jaar te snoeien, stimuleert u een dichtere vertakkingswijze en zal de haag compacter en voller gaan ogen. Hierdoor groeit uw Prunus lusitanica Angustifolia haag sneller dicht. Het beste is om de planten aan het einde van de zomer te snoeien. Zo kunnen ze tijdens de rustperiode, in het najaar en in de winter, herstellen van de snoeibeurt en vervolgens in het voorjaar weer gaan vertakken met nieuwe uitlopers.

Bemesten

Raadzaam is om de Portugese laurierhaag te bemesten. Zo krijgen de haagplanten de juiste voedingsstoffen binnen, zonder dat deze hiernaar op zoek hoeft te gaan bij andere planten in de omgeving middels zijn wortels. De Portugese laurier kunt u het beste in het voorjaar bemesten. Ons advies is om hierbij organische mest te gebruiken. Dit geeft namelijk gedurende een lange periode voedingsstoffen af, waardoor de laurierhaag op een natuurlijke wijze voeding krijgt. Voorbeelden hiervan zijn organische mestkorrels, of bijvoorbeeld beendermeel of DCM meststoffen voor laurieren.

Portugese laurier kopen

Overweegt u om de Portugese laurier aan te planten als haag in uw tuin? Wij leveren topkwaliteit planten voor de laagste prijs, direct vanuit eigen Portugese laurier kwekerij vers bij u thuis afgeleverd. Bekijk onze Prunus lusitanica Angustifolia om te zien in welke hoogtes wij deze kunnen leveren.

Wat is de groeisnelheid van de Portugese laurier?

De groeisnelheid van de Portugese laurier bedraagt 20 – 35 centimeter per jaar. De haagplant kan 3 tot 5 meter hoog worden en 1 tot 2 meter breed.

Hoe kan ik de groei van de Portugese laurier bevorderen?

Om de Portugese laurier zo snel mogelijk te laten groeien, is de juiste verzorging in de eerste jaren belangrijk. Zo dient de grond constant vochtig gehouden te worden nadat de Prunus lusitanica Angustifolia is aangeplant. Voorzie de haag op dat moment minimaal wekelijks van water. Bij warm weer dient de Portugese laurier meerdere keren in de week water te krijgen, bij voorkeur aan het begin van de ochtend. Ook het snoeien bevordert de groei, omdat het de dichtere vertakkingswijze stimuleert en u zo sneller een volle haag krijgt. Daarnaast kunt u de Portugese laurier optioneel in het voorjaar bemesten met organische mest.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.