Groeisnelheid Portugese laurier

Groeisnelheid van Portugese laurier

Wilt u relatief snel een volle haag op respectabele hoogte in uw tuin hebben staan? Dan zit u bij onze Portugese laurierkers goed. Deze snelgroeiende haagplant heeft een gemiddelde groeisnelheid van 30 centimeter per jaar. Met een volwassen plantgrootte van 3 tot wel 5 meter hoog en 1 tot 2 meter breed, fungeert de Portugese laurier, ook wel Portugese laurierkers genoemd, als een uitstekende privacyhaag en tuinafscheiding!

Groeisnelheid Portugese laurier bevorderen

De Portugese laurier staat bekend als een onderhoudsvriendelijke plant. Maar om de haagplant in het vervolg zo snel mogelijk te laten groeien, is de juiste verzorging in de eerste jaren wel essentieel. Zo krijgt u de Portugese laurier op de gemiddelde groeisnelheid van 30 centimeter per jaar.

Water geven

U hoeft bij het aanplanten van de Prunus lusitanica Angustifolia geen rekening te houden met de standplaats. De haagplant groeit zowel in de schaduw, halfschaduw als volle zon en op vrijwel alle grondsoorten. Zorg er echter wel voor dat de Portugese laurier geen ‘natte voeten’ krijgt. Het water geven is van belang, maar dus niet teveel. Zodra de haagplanten in de grond zijn gezet, dient u de grond constant vochtig te houden. Geef dus direct goed water na het aanplanten en in de periode daarna minimaal wekelijks. Betreft het een warme en droge periode? Dan is het uiteraard van belang om dit vaker in de week te doen. Op een warme zomerdag kunt u het beste aan het begin van de ochtend water geven, zodat de Portugese laurier de rest van de warme dag voldoende water tot zijn beschikking heeft. Wanneer het het najaar betreft hoeft u geen extra water te geven, tenzij de planten pas recent in de grond zijn gezet. Ook dan is het van belang om de Portugese laurier van water te voorzien.

Portugese laurier snoeien

Door de Portugese laurier 1 a 2 keer per jaar te snoeien, stimuleert u een dichtere vertakkingswijze en zal de haag compacter en voller gaan ogen. Het jaarlijks snoeien van de Prunus lusitanica Angustifolia bevort op die manier de groei. 

Bemesten

Optioneel kunt u de Portugese laurier bemesten. Zo krijgt de haagplant de juiste voedingsstoffen binnen, zonder dat deze hiernaar op zoek hoeft te gaan bij andere planten in de omgeving middels zijn wortels. De Portugese laurier kunt u het beste in het voorjaar bemesten. Ons advies is om hierbij organische mest te gebruiken. Dit geeft namelijk gedurende een lange periode voedingsstoffen af, waardoor de laurierhaag op een natuurlijke wijze voeding krijgt.

Portugese laurier kopen

Overweegt u om de Portugese laurier aan te planten als haag in uw tuin? Wij leveren topkwaliteit planten voor de laagste prijs, direct vanuit eigen Portugese laurier kwekerij vers bij u thuis afgeleverd. Bekijk onze Prunus lusitanica Angustifolia om te zien in welke hoogtes wij deze kunnen leveren.

Wat is de groeisnelheid van de Portugese laurier?

De groeisnelheid van de Portugese laurier bedraagt 20 – 35 centimeter per jaar. De haagplant kan 3 tot 5 meter hoog worden en 1 tot 2 meter breed.

Hoe kan ik de groei van de Portugese laurier bevorderen?

Om de Portugese laurier zo snel mogelijk te laten groeien, is de juiste verzorging in de eerste jaren belangrijk. Zo dient de grond constant vochtig gehouden te worden nadat de Prunus lusitanica Angustifolia is aangeplant. Voorzie de haag op dat moment minimaal wekelijks van water. Bij warm weer dient de Portugese laurier meerdere keren in de week water te krijgen, bij voorkeur aan het begin van de ochtend. Ook het snoeien bevordert de groei, omdat het de dichtere vertakkingswijze stimuleert en u zo sneller een volle haag krijgt. Daarnaast kunt u de Portugese laurier optioneel in het voorjaar bemesten met organische mest.
Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.