Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer de Portugese laurier bemesten?

Het bemesten van de Portugese laurier

Om uw Portugese laurier uit te laten groeien tot een dichte en volle haag, is het slim om deze te bemesten. Het levert niet alleen een mooie, groene haag op, maar zorgt er ook voor dat de planten niet zelf op zoek hoeven te gaan naar voedingsstoffen. Wanneer dit wel het geval is, groeien de wortels van de Prunus lusitanica Angustifolia verschillende richtingen op, op zoek naar voedzame grond. Zo worden voedingsstoffen – en ook vocht – van planten in de buurt afgepakt en duwen de wortels zelfs tegels gemakkelijk opzij. Om dit te voorkomen, is het advies om uw Portugese laurierhaag in het voorjaar te bemesten.

Hoe en waarmee Portugese laurier bemesten?

Voor het bemesten van uw Portugese laurier, raden wij aan organische mest te gebruiken. Dit type mest geeft gedurende een lange periode voedingsstoffen af, waardoor u op natuurlijke wijze uw Portugese laurierhaag voorziet van de juiste voedingsstoffen. Hierdoor zijn de planten ook minder vatbaar voor ziektes, waardoor u des te langer kunt blijven genieten van uw haag! Opties van organische mest zijn mestkorrels van Farmers House, meststoffen van DCM of beendermeel. U strooit de mest rondom de stam van de Portugese laurieren en optioneel kunt u deze iets inwerken in de grond. Op de verpakking van de mest staat exact uitgelegd hoe het toegepast dient te worden.

Prunus lusitanica Angustifolia kopen

Overweegt u om de Prunus lusitanica Angustifolia te kopen, zodat u een stijlvolle, groenblijvende haag in uw tuin creëert? Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier. Deze planten van A-kwaliteit zijn bij ons verkrijgbaar voor een scherpe prijs en leveren wij op plantvriendelijke wijze bij u thuis af. Zo heeft u hier geen omkijken naar en krijgt u met onze drie maanden groeigarantie een schitterende haag!

Wanneer Portugese laurier bemesten?

Wij adviseren de Portugese laurier jaarlijks in het voorjaar te bemesten. Zo krijgt u een dichte, volle haag en hoeven de wortels niet tal van richtingen op te groeien, op zoek naar voedzame grond bij nabijgelegen planten.

Welke meststof voor Portugese laurier?

Om de Portugese laurier op natuurlijke wijze te voorzien van de juiste voedingsstoffen, gebruikt u het beste organische mest. Dit kunnen bijvoorbeeld meststoffen van DCM zijn, mestkorrels van Farmers House of beendermeel.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.