Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe Portugese laurier aanplanten?

Portugese laurier planten in de grond zetten

De Portugese laurier is een razend populaire haagplant, die het hele jaar groenblijvend is. Zo geniet u van een prachtige, groene haag die ook nog eens privacy biedt. Onze Portugese laurier planten zijn zowel als kluit als in pot gekweekt beschikbaar en kunt u dus in principe het gehele jaar door aanplanten. Alleen bij vorst of extreem droge periodes, is het advies om even te wachten met het planten van de Portugese laurierhaag. De standplaats kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw zijn. Wel is het het beste om uw Prunus lusitanica Angustifolia in een goed waterdoorlatende grond te zetten.

Het aanplanten van de Portugese laurier

  1. Graaf een gleuf wat groter is dan de kluit, op de plek waar de Portugese laurier moet komen te staan. De breedte en diepte is afhankelijk van de grootte van de kluit. Belangrijk is dat de plant niet te diep komt te staan, de kluit dient net onder de grond te staan.
  2. Verspreid aanplantgrond in de gleuf en door de uitgegraven grond. Wij hanteren hiervoor 10L per strekkende meter. Aanplantgrond zorgt voor een luchtige grond en voorziet de bodem en planten direct van organische meststoffen.
  3. Dompel de kluit onder in een bak met water.
  4. Haal de plant uit de bak met water en plaats de kluit in de gleuf. Vervolgens plaatst u alle planten, vanuit de bak met water, in de gleuf en op de juiste afstand van elkaar. Ook dienen de Portugese laurieren goed rechtop te staan, zodat ze later niet scheef omhoog groeien.
  5. Gooi daarna de gleuf dicht met de uitgegraven grond en aanplantgrond en duw tot slot de grond wat aan met de voet.
  6. Het is belangrijk om de Portugese laurier haag continu te voorzien van een vochtige bodem. Geef dus dagelijks water, tenzij er veel regenval is. Weet u niet of en/of hoeveel water er gegeven moet worden? Ga dan iets de grond in bij de planten en controleer of het daar niet te droog is. Zo ja, geef dan (meer) water.

Juiste hoeveelheid planten per meter

Om er zeker van te zijn dat u niet teveel of te weinig planten aanschaft, is het belangrijk om vooraf uit te rekenen hoeveel Portugese laurier planten per strekkende meter nodig zijn. Bekijk onderstaande tabel om te weten te komen hoeveel planten u nodig heeft, zodat u een volle en dichte haag realiseert.

Hoogte Advies
20 – 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 – 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 – 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 – 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 – 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 – 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 – 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
200 – 220 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
220 – 240 cm kluit / pot 2 planten per meter
240 – 260 cm kluit / pot 2 planten per meter
Wanneer Portugese laurier planten?

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Alleen bij vorst of extreem droge periodes, is het advies om even te wachten met het planten. Wanneer het planten met kluit betreft, is de ideale planttijd van eind september – april.

Hoe Portugese laurier aanplanten?

Graaf een gleuf die iets groter is dan de kluit van de Portugese laurier. Plaats de kluit in een bak met water en vul de gleuf met aanplantgrond. Haal de plant uit de bak met water en plaats de Portugese laurier in de geul. Zodra alle planten erin zijn gezet, mengt u de resterende aanplantgrond met de uitgegraven grond, maakt u hiermee de gleuf weer dicht en stampt u de grond goed aan met uw voet. Na het aanplanten direct water geven.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.