T/m september leveren wij potgekweekte planten, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe Portugese laurier aanplanten?

Portugese laurier planten in de grond zetten

De Portugese laurier is een razend populaire haagplant, die het hele jaar groenblijvend is. Zo geniet u van een prachtige, groene haag die ook nog eens privacy biedt. Onze Portugese laurier planten zijn zowel als kluit als in pot gekweekt beschikbaar en kunt u dus in principe het gehele jaar door aanplanten. Alleen bij vorst of extreem droge periodes, is het advies om even te wachten met het planten van de Portugese laurierhaag. De standplaats kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw zijn. Wel is het het beste om uw Portugese laurierkers te beschermen tegen koude oostenwind. Verder groeit de plant het beste op een bodemsamenstelling die waterdoorlatend is en niet te zuur.

Het aanplanten van de Portugese laurier

  1. Graaf een gleuf wat groter is dan de kluit, op de plek waar de Portugese laurier moet komen te staan. De breedte en diepte is afhankelijk van de grootte van de plant, maar houd gemiddeld 20 – 40 cm breed aan en 40 – 60 cm diep. Let erop dat u de kuil niet te diep graaft. Als stelregel kunt u aanhouden dat de geul ongeveer anderhalf keer zo diep als de kluit moet zijn.
  2. Plaats de kluit in een bak met water.
  3. Wij adviseren bemeste tuinaarde te mengen met de uitgegraven grond, optioneel in combinatie met aanplantgrond. Hiermee krijgen de planten direct de juitse voedingsstoffen.
  4. Haal de plant uit de bak met water en plaats de kluit in de gleuf. Vervolgens plaatst u alle planten, vanuit de bak met water, in de kuil en op de juiste afstand van elkaar.
  5. Gooi de gleuf dicht met de uitgegraven grond en bemeste tuinaarde en duw tot slot de grond goed aan met de voet.
  6. Het is belangrijk om de haagplanten in de eerste weken regelmatig water te geven. Geef de Portugese laurier direct na het aanplanten water en daarna een paar keer per week. Bij warme / droge periodes is dagelijks water geven het advies.
  7. Optioneel kunt u de bovenzijde van de planten direct knippen. Zo stimuleert u dat de Portugese laurier zich sneller gaat vertakken en u zo eerder een mooie, volle haag heeft.

Juiste hoeveelheid planten per meter

Om er zeker van te zijn dat u niet teveel of te weinig planten aanschaft, is het belangrijk om vooraf uit te rekenen hoeveel Portugese laurier planten per strekkende meter nodig zijn. Bekijk onderstaande tabel om te weten te komen hoeveel planten u nodig heeft, zodat u een volle en dichte haag realiseert.

Hoogte Advies
20 – 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 – 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 – 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 – 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 – 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 – 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 – 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
200 – 220 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
220 – 240 cm kluit / pot 2 planten per meter
240 – 260 cm kluit / pot 2 planten per meter
Wanneer Portugese laurier planten?

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Alleen bij vorst of extreem droge periodes, is het advies om even te wachten met het planten.

Hoe Portugese laurier aanplanten?

Graaf een gleuf water groter is dan de kluit van de Portugese laurier. Plaats de kluit in een bak met water en vul de gleuf met aanplantgrond. Haal de plant uit de bak met water en plaats deze in de kuil. Zodra alle planten erin zijn gezet, mengt u de resterende aanplantgrond met de uitgegraven grond, maakt u hiermee de gleuf weer dicht en stampt u de grond goed aan met uw voet. Na het aanplanten direct water geven. Optioneel kunt u de planten aan de bovenzijde ook gelijk snoeien, om het vertakken te stimuleren en zo sneller een mooie, volle haag te krijgen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.