Hoeveel Portugese laurier per meter?

Aantal Portugese laurier planten per strekkende meter

De Portugese laurier is een mooie en grote plant waarmee binnen afzienbare tijd een dichte haag ontstaat. De smalle, compact groeiende Portugese laurier heeft heldergroene bladeren en dieprode twijgen. In de bloeitijd, de maand juni, verschijnen er witte bloemetjes aan deze lauriersoort. Deze bloemen zijn erg in trek bij vlinders en bijen. Naderhand komen er zwart-rode besjes aan waar vogels dol op zijn. U kunt ervoor kiezen om de haag laag te houden. Bent u gesteld op uw privacy en wilt u een hoge haag, dan kan dat ook met onze Portugese laurierhaag. Deze wintergroene plant groeit niet heel snel: gemiddeld zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Om u te helpen bij de hoeveelheid benodigde Portugese laurier planten hebben we een tabel opgesteld.

Hoogte Advies
20 – 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 – 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 – 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 – 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 – 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 – 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 – 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
200 – 220 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
220 – 240 cm kluit / pot 2 planten per meter
240 – 260 cm kluit / pot 2 planten per meter

Portugese laurier aanplanten

De afstand die u bij het aanplanten van de Portugese laurier aan moet houden is mede afhankelijk van de hoogte bij aanschaf. Wanneer ze al uitgegroeid zijn tot planten met een hoogte van 1.75 tot 2.00 meter hebt u er aan 2 per meter genoeg. Zijn ze wat kleiner van stuk, zo’n 30 tot 40 centimeter dan moet u rekenen op 5 planten per meter. Dit formaat Prunus lusitanica Angustifolia is overigens zeer geschikt voor het aanplanten van een lage haag. Houd er bij het planten ook rekening mee of ze in de buurt van een schutting of muur komen te staan. Ook al groeit de Portugese laurier vrij opgaand, het zou jammer zijn dat het in de breedte in de verdrukking komt en daardoor minder goed groeit.

De Portugese laurier verzorgen

Voeg tijdens het aanplanten wat humusrijke grond toe aan de aarde en zorg dat deze goed vochtig blijft. Om de Portugese laurierkers haagplanten helemaal goed aan te laten slaan in het eerste jaar kan het eventueel met organische mest nog extra bemest worden. De standplaats kan zowel op een zonnige plek zijn als in de schaduw. Alhoewel de Portugese laurier vorst goed kan verdragen is te veel wind niet zo goed voor de plant. Éénmaal per jaar snoeien zorgt ervoor dat de laurier in topconditie blijft. 

Hoeveel Portugese laurier planten per meter?

De hoeveelheid planten wat u het beste per strekkende meter kunt hanteren, is afhankelijk van de hoogte van de Portugese laurier planten op moment van aanplanten. Betreft het planten van 20 t/m 40 cm, dan adviseren wij 6 planten per strekkende meter. Bij 40/60 cm 5 planten p/meter en 60/100 cm 4 planten p/meter. Bekijk de tabel voor het volledige overzicht.

Hoeveel groeit de Portugese laurier gemiddeld per jaar?

Gemiddeld groeit de Portugese laurier 20 tot 35 centimeter per jaar, in hoogte.
Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.