I.v.m. de voorjaarsdrukte kan de levertijd van uw Portugese laurieren soms een paar dagen langer duren dan anders. Wij plannen het z.s.m. in!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoeveel Portugese laurier per meter?

Portugese laurier planten in de grond zetten

De Portugese laurier is een mooie en grote plant waarmee binnen afzienbare tijd een dichte haag ontstaat. De smalle, compact groeiende Portugese laurier heeft heldergroene bladeren en dieprode twijgen. Maar welke plantafstand kunt u het beste hanteren? Dit is afhankelijk van de gekozen planthoogte. Om u te helpen bij de hoeveelheid benodigde Portugese laurier planten hebben we een tabel opgesteld. Zo heeft u niet te weinig of teveel planten.

Hoogte Advies
20 – 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 – 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 – 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 – 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 – 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 – 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
180 – 200 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
200 – 220 cm kluit / pot 2,5 plant per meter
220 – 240 cm kluit / pot 2 planten per meter
240 – 260 cm kluit / pot 2 planten per meter

Portugese laurier aanplanten

De plantafstand die u bij het aanplanten van de Portugese laurier aan moet houden is mede afhankelijk van de hoogte bij aanschaf. Hoe hoger de planten, hoe voller ze zijn en hoe groter de kluiten zijn waardoor er ook minder op een strekkende meter kunnen. Prunus lusitanica Angustifolia is overigens zeer geschikt voor het aanplanten van een lage haag.

Heeft u al Portugese laurieren besteld? Dan kunt u alvast starten met het voorbereiden van de tuin voor de planten.

De Portugese laurier verzorgen

Voeg tijdens het aanplanten wat humusrijke grond toe aan de aarde en zorg dat deze goed vochtig blijft, ook in de 1 a 2 jaar hierna. Om de Portugese laurierkers haagplanten helemaal goed aan te laten slaan in het eerste jaar kan het eventueel met organische mest nog extra bemest worden. De standplaats kan zowel op een zonnige plek zijn als in de schaduw. Éénmaal per jaar snoeien zorgt ervoor dat de laurier in topconditie blijft. Bij voorkeur geeft u de planten het beste een snoeibeurt na de zomer, in september. Optioneel kunt u ook aan het begin van het voorjaar snoeien. Na een snoeibeurt vertakken de planten zich vlotter, waardoor u eerder een volle Portugese laurierhaag heeft.

Hoeveel Portugese laurier planten per meter?

De hoeveelheid planten wat u het beste per strekkende meter kunt hanteren, is afhankelijk van de hoogte van de Portugese laurier planten op moment van aanplanten. Betreft het planten van 20 t/m 40 cm, dan adviseren wij 6 planten per strekkende meter. Bij 40/60 cm 5 planten p/meter en 60/100 cm 4 planten p/meter. Bekijk de tabel voor het volledige overzicht.

Hoeveel groeit de Portugese laurier gemiddeld per jaar?

Gemiddeld groeit de Portugese laurier 20 tot 35 centimeter per jaar, in hoogte. Uiteindelijk kan de haag metershoog worden en 1 tot 2 meter breed. Liever een lagere haag? Geen probleem, middels een jaarlijkse snoeibeurt kunt u de planten eenvoudig op de gewenste hoogte / breedte houden.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.