Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Jute zak of netje om de kluit: wel of niet verwijderen bij aanplanten?

Portugese laurier met jute zak

Wanneer u Portugese laurieren gaat aanplanten, bestaat de kans dat u planten met kluit uit de volle grond hebt ontvangen. Vaak zit er een jute zak of een netje om deze kluiten heen. Moet u deze nu wel- of niet verwijderen, op moment dat u ze in de grond gaat zetten? 

Jute zak of netje niet verwijderen

Om ervoor te zorgen dat de grond rondom de wortels blijft zitten en diezelfde wortels op die wijze beter beschermd blijven, dient de jute zak of het netje eromheen te blijven zitten. Ook wanneer u de Portugese laurier haag gaat aanplanten. De jute zak vergaat vanzelf op een natuurlijke manier onder de grond, vaak al na een paar maanden. Ook wanneer er een wit netje omheen zit, dient u het gewoon te laten zitten en zal ook dit vanzelf vergaan onder de grond. 

Wanneer u potgekweekte planten heeft ontvangen, zit er geen jute zak of netje om de kluit heen. Verwijder de plastic potjes van de kluiten en stop de planten vervolgens in de grond. Planten uit pot zijn vaak relatief duurder, maar daarmee ook van hogere kwaliteit. Het uitvalpercentage is zeer klein. Wanneer u Prunus lusitanica Angustifolia met kluit wilt aanplanten, is het raadzaam om dit te doen in de periode oktober – april. 

Portugese laurier aanplanten

Plant de Portugese laurieren niet te diep aan. Maak een geul die net iets breder en dieper is dan de kluitgrootte van de planten. Verspreid wat aanplantgrond in de geul en de rest van de zak mengt u met de uitgegraven grond. Op die manier wordt de grond met de voedingsstoffen goed verspreid door de gehele bodem van de Portugese laurierhaag heen. Dompel de planten met de kluit – en de jute zak of het netje eromheen – onder in een bak met water en plaats ze vervolgens rechtop in de geul. Zodra alle planten zijn aangeplant, kan de uitgegraven grond teruggegooid worden. Druk het rondom de Prunus lusitanica Angustifolia planten wat aan en geef de haag direct goed water. Klaar! Een Portugese laurier aanplanten is een eenvoudige klus.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.