Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Kan ik mijn Portugese laurier haag snoeien in de winter?

Portugese laurier haag wordt gesnoeid

U heeft Portugese laurier aangeplant en wilt natuurlijk een volle haag krijgen die tevens mooi in vorm blijft. Dit kunt u eenvoudig realiseren door de planten jaarlijks een snoeibeurt te geven. Maar wanneer is nu de beste tijd om de Prunus lusitanica Angustifolia te snoeien? Kan dit in de winter? 

Portugese laurier niet snoeien in de winter

De Portugese laurier dient niet gesnoeid te worden in de winter. Dit komt omdat de laurierhaag op dat moment in zijn rustperiode zit en aan het voorbereiden is op het voorjaar. Aan het begin van de lente, na de laatste vorst, kan de laurierkers wel gesnoeid worden. De beste periode om te snoeien is desalniettemin aan het einde van de zomer / september. Een jaarlijkse snoeibeurt volstaat om de Prunus lusitanica Angustifolia haag mooi in vorm te houden. Let op dat u de planten snoeit met een scherpe snoeischaar en dat u niet de blaadjes, maar de takken doorknipt. Zo richt u zo min mogelijk schade aan, aan de Portugese laurier. Raken er toch wat blaadjes beschadigd? Dan kunnen deze tijdelijke ietwat verkleuren. Dit ziet er minder mooi uit, maar verdwijnt wel vanzelf. 

Onderhoud Portugese laurier haag in de winter

Voor de winterperiode, in september, is het dus raadzaam om de Portugese laurier haag een snoeibeurt te geven. Let wel op dat u de planten op dat moment niet te ver terugsnoeit, anders herstelt dit pas in het volgende groeiseizoen en heeft u tijdens de winterperiode gaten in de Portugese laurierkers zitten. In de winter zelf is er geen tot weinig onderhoud voor de planten nodig. Na de koude maanden, aan het begin van het voorjaar, is het goed om de Portugese laurierhaag te bemesten met organische mest. Zo krijgen de planten direct de juiste voedingsstoffen en kunnen ze direct gaan groeien in de lente!

Mag ik de Portugese laurier in de winter snoeien?

Nee, de Portugese laurier dient niet gesnoeid te worden in de winter. De plant zit op dat moment in zijn rustperiode en kan beter een snoeibeurt in september gebruiken en optioneel een extra snoeibeurt na de laatste vorst in maart.

Welke verzorging dient de Portugese laurier in de winter te krijgen?

Tijdens de winterperiode vraagt de Portugese laurier niet om veel onderhoud. Indien het erg droog is kunt u soms even water geven. Verder is het belangrijk dat ze na de laatste vorst organische mest toebedeeld krijgen, zodat ze direct kunnen gaan groeien in het groeiseizoen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.