I.v.m. de voorjaarsdrukte kan de levertijd van uw Portugese laurieren soms een paar dagen langer duren dan anders. Wij plannen het z.s.m. in!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Kan Portugese laurier tegen natte grond?

Portugese laurier planten in de grond zetten

Een veranderend klimaat zorgt hier in Nederland voor steeds hevigere regenbuien, maar ook periodes van droogte en veel zon. Periodiek wat regenval is natuurlijk goed voor de planten. Maar wat als de grond te nat is? Bijvoorbeeld kleigrond i.c.m. hevige regenbuien. Kan de Portugese laurier dan wel tegen zo’n natte bodem? 

Portugese laurier kan goed tegen een natte grond

De Portugese laurier haag is goed geschikt voor een natte grond. Na het aanplanten moeten deze struiken zelfs in een wat vochtige bodem staan, voor de eerste paar jaar, om goed te kunnen aanslaan. Hierin is het dus geen enkel probleem om de Prunus lusitanica Angustifolia neer te zetten en is de laurier zelfs een van de weinige haagplanten die wintergroen is én goed tegen een natte grond kan. 

Portugese laurier in kleigrond

Ook bij kleigrond is het dus geen enkel probleem om Portugese laurier aan te planten. Wanneer er echter regelmatig plassen water boven de grond blijven staan, kan het raadzaam zijn om met een paalboor een aantal gaten langs de haag te maken en deze vol te storten met grind, wat zorgt voor een betere afwatering. Bij zware kleigrond kan dit raadzaam zijn, om ook bij Portugese laurieren te voorkomen dat ze te nat staan. Daarnaast is het altijd goed om aanplantgrond te gebruiken bij het planten. Dit mag gemengd worden met de bestaande grond, maar in geval van zware kleigrond is het ook slim om gewoon een laag kleigrond hiermee te vervangen. Zo zorgt u in ieder geval voor een bodem die zo goed mogelijk waterdoorlatend is.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.