Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier bladvlekkenziekte

Bladeren van de Portugese laurier haag

Heeft uw Portugese laurier de bladvlekkenziekte? Of twijfelt u? Wij geven u informatie over hoe u deze ziekte herkent, bestrijdt én voorkomt. 

Wat is de bladvlekkenziekte?

Bij de bladvlekkenziekte gaat het om een schimmel. Deze verspreidt zich sneller bij natte weersomstandigheden. Daarom is het ook altijd raadzaam om alleen bij de kluit water te geven bij droge weersomstandigheden en niet over de gehele plant heen. Wanneer de Portugese laurier bladvlekkenziekte heeft, komen er in eerste instantie bleke vlekken op de blaadjes die daarna verkleuren naar bruin. In de meeste gevallen zijn ze rond van vorm, maar ze kunnen ook andere vormen aannemen. Deze schimmelziekte kan bij vrijwel alle plantensoorten plaatsvinden. 

Portugese laurier bladvlekkenziekte bestrijden

Bestrijding van de bladvlekkenziekte is lastig, het voorkomen ervan is dus beter en eenvoudiger. De bladeren van de Prunus lusitanica Angustifolia haag die bladvlekken hebben, kunnen eraf gesnoeid worden. Belangrijk is dat u deze blaadjes niet in aanraking laat komen met de gezonde bladeren. Maak een paar foto’s van de bladvlekkenziekte en neem deze mee naar het tuincentrum, dan kunnen ze daar precies zien welk bestrijdingsmiddel voor uw situatie het beste is. Veel middelen moeten gemengd worden met water, waarna het op de Portugese laurier haag gesproeid kan worden.

Bladvlekkenziekte voorkomen

Bladvlekkenziekte kan bij de Portugese laurier plaatsvinden wanneer er over de gehele planten heen gesproeid wordt in de zomer. De schimmels verplaatsen zich op die manier sneller over de blaadjes en planten heen. Geef dus altijd bij de kluit / grond water. Planten die tevens voldoende ruimte hebben, drogen sneller op na een regenbui waardoor de verspreiding van deze schimmelziekte wordt beperkt. Verder is het altijd goed om de Portugese laurieren gezond te houden door twee keer per jaar te bemesten en de bodem wat vochtig te houden bij droog en/of warm weer.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.