Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier bloei

Portugese laurier in bloei

De Portugese laurier is een populaire plant die in steeds meer tuinen in Nederland terug te vinden is. De Prunus lusitanica Angustifolia, zoals de plant ook wel wordt genoemd, heeft glanzend donkergroen blad en kent ook een bloeitijd. In deze periode verschijnen er prachtige witte bloemtrossen die een lengte kunnen krijgen van maar liefst 15 centimeter. 

Wanneer staat de Portugese laurier in bloei? 

In mei en juni staat de Portugese laurier in bloei, waarbij er witte bloemtrossen tevoorschijn komen die wel 15 centimeter lang kunnen worden. Deze bloemen van de Portugese laurier verspreiden een aangename geur en trekken ook vogels, vlinders en bijen aan. Zo brengt de sierlijke Portugese laurier ook uw tuin tegelijkertijd tot leven. Een ideale oplossing als u een volle en strakke haag wilt hebben die groenblijvend is, maar ook vogels, vlinders en bijen aantrekt. Zo voeden o.a. vlinders, bijen en hommels zich met de nectar in de bloemen van de Prunus lusitanica Angustifolia. Bloeit uw Portugese laurierkers niet? Dan kan dit komen doordat de struik veel wordt gesnoeid, waardoor er meestal geen bloemen verschijnen. Als u de haag wilt snoeien, doet u dit het beste na de bloeitijd. Wilt u zoveel mogelijk bloemen aan uw Portugese laurierhaag? Dan is het belangrijk om de planten op een zo zonnig mogelijke standplaats in de grond te zetten. Hoe meer zonlicht een bloeiende haag krijgt, des te meer bloemen er tijdens het bloeiseizoen aan kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om de Portugese laurier goed te onderhouden door te zorgen voor een vochtige grond. 

Van bloei met bloemen naar besjes

Na de bloei kunnen er in het najaar besjes verschijnen. Deze zullen verkleuren van rood naar zwart. Let op dat de bessen niet eetbaar zijn. Hiermee is de Portugese laurier lichtgifitig te noemen voor mens en dier. Vogels hebben hier overigens geen last van. Dit komt door hoe hun verteringsstelsel in elkaar zit, waarbij ze de zaadhuid intact laten zodra ze de vruchten / bessen gegeten hebben. 

Portugese laurier kopen

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier en leveren onze verse planten direct bij de klant thuis af. Zo heeft u gegarandeerd topkwaliteit planten, maar voor een lage prijs omdat er geen sprake is van tussenhandel. Bekijk onze Portugese laurier en bestel eenvoudig online, waarna u de planten binnen een paar dagen in uw tuin kunt hebben staan!

Bloeit de Portugese laurier?

Ja, in mei en juni staat de Portugese laurier in bloei waarbij er witte bloemtrossen tevoorschijn komen die wel 15 centimeter lang kunnen worden. Deze bloemetjes verspreiden een aangename geur en trekken ook vogels, vlinders en bijen aan. Zo brengt de sierlijke Portugese laurier uw tuin tot leven.

Waarom bloeit mijn Portugese laurierkers niet?

Dit kan komen doordat de Portugese laurierhaag veel is gesnoeid, waardoor er meestal geen bloemen verschijnen. Als u de haag wilt snoeien, doet u dit het beste na de bloeitijd. Wilt u zoveel mogelijk bloemen aan uw Portugese laurierhaag? Dan is het belangrijk om de planten op een zo zonnig mogelijke standplaats in de grond te zetten. Hoe meer zonlicht een bloeiende haag krijgt, des te meer bloemen er tijdens het bloeiseizoen aan kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om de Portugese laurier goed te onderhouden door te zorgen voor een vochtige grond.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.