Portugese laurier bloemen

Witte bloemen van de Portugese laurier

De Portugese laurier kan prachtige witte bloemen krijgen, in de vorm van bloemtrossen. Deze zijn gemiddeld 6 cm lang, maar kunnen een maximale lengte bereiken van maar liefst 15 centimeter. Vlinders, bijen en hommels voeden zichzelf met de nectar in de bloemetjes van de Prunus lusitanica Angustifolia haag, waarmee uw tuin tot leven komt! Wilt u liever geen bloemen aan de haag? Dit is eenvoudig op te lossen door de Portugese laurier in maart, nadat de vorst voorbij is, nog een snoeibeurt te geven.

Wanneer verschijnen er bloemen aan de Portugese laurier?

In de maanden mei, juni en juli verschijnen er witte bloemen aan de Portugese laurierkers. Hoe meer zonlicht de haag vangt, des te meer bloemetjes er aan de Prunus lusitanica Angustifolia gaan komen. Deze bloemtrossen verspreiden een aangename geur waardoor vogels, vlinders en bijen worden aangetrokken. Zo heeft u niet alleen een groenblijvende haag in de tuin staan die een schitterende uitstraling geeft, maar brengt het uw tuin ook tot leven. Er komen echter geen bloemen aan wanneer u de Portugese laurierhaag nog gaat snoeien in maart. Mocht u dus geen bloemtrossen in de haag willen hebben, geeft u deze nog een late snoeibeurt. Wilt u de bloemetjes juist wel behouden? Geef dan aan het einde van de zomer de Portugese laurier een snoeibeurt.

Na de bloei van de Portugese laurier

Nadat de Portugese laurier in bloei heeft gestaan, kunnen er kleine besjes in het najaar gaan verschijnen. Deze zijn aan het begin rood van kleur, maar verkleuren daarna naar zwart. Deze besjes zijn populair bij vogels. Echter is het belangrijk dat u voorkomt dat mensen of huisdieren deze besjes eten, dit omdat ze lichtgiftig zijn.

Verschijnen er bloemen aan de Portugese laurier?

Ja, in de maanden mei, juni en juli kunnen er bloemtrossen met witte, geurende bloemetjes verschijnen aan de Portugese laurier. Gemiddeld zijn deze bloemtrossen 6 cm lang, maar ze kunnen ook een maximale lengte bereiken van 15 cm. Geeft u echter in maart de haag nog een snoeibeurt? Dan verschijnen er geen bloemen aan uw Portugese laurier.

Waarom komen er geen bloemen aan mijn Prunus lusitanica Angustifolia?

In de meeste gevallen komt dit doordat de haag dan nog een late snoeibeurt heeft gehad, namelijk in maart. Hiermee zorgt u ervoor dat er geen bloemen aan de Portugese laurier kunnen komen. Tevens is het zo dat hoe meer de haag in de zon staat, des te meer bloemetjes eraan kunnen komen. Staat de Prunus lusitanica Angustifolia dus veel in de schaduw, zullen er minder bloemetjes aan verschijnen.
Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.