Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier gele bladeren

Portugese laurier struiken

Begint uw Portugese laurier wat gele bladeren te krijgen? Dan is er in de meeste gevallen géén reden voor paniek! Dit kan te maken hebben met de natuurlijke vervanging van de bladeren, daar de meeste wintergroene planten hun bladeren periodiek afstoten. Dit kan echter sneller gebeuren wanneer de Portugese laurieren te droog staan of er een gebrek aan voeding is. Knip de gele blaadjes er gerust af en ga aan de slag met onderstaande tips. 

Portugese laurier water geven

Het is heel belangrijk dat u de Portugese laurierhaag extra water geeft wanneer het droog en/of warm weer is. Dit geldt met name voor de eerste twee jaar na het aanplanten, daarna is de Prunus lusitanica Angustifolia beter zelfvoorzienend. Wel is het na die tijd nog aan te raden om bij een hele warme zomer alsnog uw haag van water te voorzien. In de eerste één à twee jaar is het belangrijk dat de Portugese laurier constant in een wat vochtige grond staat. Zo is bij warm weer het advies om iedere dag aan het begin van de ochtend de planten water te geven. Doe dit goed bij de kluit en sproei niet over de gehele planten heen. Twijfelt u over de hoeveelheid water? Controleer dan tussen momenten van water geven door of het iets verder in de grond, ter hoogte van de kluit, niet te droog is na de vorige keer van dat er water is gegeven. Buiten deze warme periode om, is het goed om een paar keer per week water te geven. In het natte najaar is het voldoende om bijvoorbeeld maandelijks water te geven. 

Waterdoorlatende bodem

Het is dus van belang dat de planten voldoende water krijgen. Maar de bodem dient ook goed waterdoorlatend te zijn. Zo mogen er geen plassen water boven de grond blijven staan nadat het heeft geregend, het water moet snel de grond in zakken. Hierdoor wordt voorkomen dat de Prunus lusitanica Angustifolia te nat komt te staan en is een veel voorkomende reden van gele bladeren in het najaar. Met name bij kleigrond is de kans groot dat de planten te nat komen te staan. Maak met een paalboor meerdere gaten bij de haag en stort deze vol met grind. Hierdoor zorgt u voor een verbeterde afwatering. Een andere mogelijkheid is het aanleggen van een drainagesysteem.

Portugese laurier haag bemesten om gele bladeren te voorkomen

Om voor een gezonde en mooi dichtgegroeide Portugese laurier haag te zorgen, zonder gele bladeren, is het aan te raden om de planten in het voorjaar te bemesten. Doe dit met organische mest. Zo hoeven uw Portugese laurieren niet in de grond op zoek te gaan naar voedingsstoffen, wat ook ten goede komt van de andere planten in uw tuin. Op die manier krijgt u een gezonde haag! Het bemesten van de planten mag gewoon met organische mestkorrels of bijvoorbeeld beendermeel.

Prunus lusitanica Angustifolia kopen

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier, oftewel de Prunus lusitanica Angustifolia haag. Deze leveren wij direct vanuit het land of de kas, bij u thuis. Zo heeft u voor een scherpe prijs, A-kwaliteit planten. Met onze 3 maanden groeigarantie krijgt u een prachtige haag!

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.