Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier giftig of eetbaar?

Bessen en bladeren Portugese laurier

De Portugese laurier is een groenblijvende plant met mooie, leerachtige bladeren en dieproze takken. In veel gevallen wordt deze als haag aangeplant, maar ook als solitaire struik is de Prunus lusitanica Angustifolia hier uitstekend voor geschikt. Regelmatig krijgen wij de vraag of de Portugese laurier giftig is, of dat deze eetbaar is net als de ‘echte’ laurier (de Laurus nobilis). 

De Portugese laurier is giftig

In tegenstelling tot de ‘echte’ laurier, de Laurus nobilis, is de Portugese laurier giftig. Dit geldt voor zowel de blaadjes, besjes als de takken. Alle onderdelen van de plant zijn dus giftig voor mens en dier bij inname, met uitzondering voor tuinvogels. De besjes, die na de bloei verschijnen, zijn zelfs in trek bij de vogels.

Portugese laurier niet eetbaar

Omdat de bladeren van de Portugese laurier giftig zijn, is de plant vanzelfsprekend niet eetbaar. Gedroogde laurierblaadjes zijn te koop in de winkel, maar dit betreft dan de Laurus nobilis. Kenmerkend aan de blaadjes van deze laurier, is de onmiskenbare geur van een gekneusd blad. Hieraan herkent u dat het de echte laurier betreft. Wanneer u deze vers van de laurierplant Laurus nobilis plukt, is het raadzaam om deze even af te spoelen onder de kraan. Vaak worden de blaadjes daarna gedroogd, maar ze zijn ook vers eetbaar. Maar let op: de blaadjes van de Portugese laurier zijn dus giftig en niet eetbaar.

Is de Portugese laurier giftig?

In tegenstelling tot de ‘echte’ laurier, de Laurus nobilis, is de Portugese laurier giftig. Dit geldt voor zowel de blaadjes, besjes als de takken. Alle onderdelen van de plant zijn dus giftig bij inname voor mens en dier, met uitzondering voor tuinvogels.

Is de Portugese laurier eetbaar?

Nee, alle onderdelen van de Portugese laurier plant zijn giftig. Alleen bij de ‘echte ‘ laurier, de Laurus nobilis, kunt u de gedroogde (of verse) blaadjes eten.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.