Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier haag in de voortuin

Portugese laurier in de voortuin

In steeds meer (voor)tuinen in Nederland is de Portugese laurier terug te vinden. Mede dankzij zijn leerachtige, glanzende bladeren en dichte groei, past deze haag bij iedere tuinstijl. Of u nu een lage haag wilt hebben of een hoge privacyhaag, u creëert het eenvoudig met de groenblijvende Portugese laurier. 

Privacyhaag met Portugese laurier

Wilt u graag meer van uw privacy genieten en een hoge haag plaatsen in uw voortuin? Een haag van Portugese laurier is hier uitstekend voor geschikt. De haag blijft relatief smal en dankzij zijn volle groei is deze tevens zichtdicht, waardoor niemand er meer doorheen kan kijken en u meer van uw privacy kunt genieten in de voortuin en/of in huis. De Portugese laurier is er in diverse planthoogtes. Vindt u het niet erg als de haagplanten er even over doen voordat ze de gewenste hoogte hebben bereikt? Kies dan voor kleinere planten en houd rekening met een gemiddelde groeisnelheid van 20 – 35 cm in hoogte per jaar. 

Aanplanten Prunus lusitanica Angustifolia in de voortuin

Onze Prunus lusitanica Angustifolia haag kan zowel in de volle zon, halfschaduw als schaduw aangeplant worden. Het is dus geen probleem als uw voortuin op het noorden of op het zuiden ligt. Wel is het zo dat de planten relatief sneller zullen groeien wanneer deze zonlicht krijgen. Ook qua grondsoort hoeft u geen rekening te houden. De Portugese laurier kan op vrijwel iedere grondsoort staan, mits het goed waterdoorlatend is. Wel is het raadzaam om aanplantgrond te gebruiken bij het aanplanten van de Portugese laurier. Hier zit een wortelstimulator in, waardoor de planten sneller zullen wortelen en hierdoor nog beter aanslaan.

Verzorging en onderhoud

Met de Portugese laurier heeft u een zeer onderhoudsvriendelijke haag in uw voortuin staan. Deze hoeft u maar een keer in het jaar te snoeien, aan het einde van de zomer, en optioneel als extra aan het begin van het voorjaar. Zoals u heeft gelezen dient de grond goed waterdoorlatend te zijn, maar het moet wel – in ieder geval in de eerste anderhalf a twee jaar – continu wat vochtig worden gehouden. Dit om uitdroging van de kluiten te voorkomen. Geef dus voldoende water aan de Portugese laurieren en bij warm weer dagelijks in de ochtend.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.