Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier haag in de zomer aanplanten

portugese-laurier-haag-in-zomer

Het wordt buiten warmer en warmer; de zomermaanden komen eraan! Dat betekent veel mensen aan de slag gaan in de tuin, om lekker buiten te kunnen gaan zitten. Maar mist u die groenblijvende haag die u beschutting geeft? Of wilt u een borderhaag als afscheiding aan de rand van de tuin? Dan is een Portugese laurier ideaal! Kan deze echter wel aangeplant worden in de zomer? Of moet u wachten tot het najaar? Wij geven hier antwoord op.

Portugese laurier aanplanten in de zomerPortugese laurier aanplanten in de zomer

De Portugese laurier kan het gehele jaar door aangeplant worden, met uitzondering van vorst. Dus ook in de warme zomermaanden. Zorg er echter wel voor dat u dan gebruik maakt van potgekweekte Prunus lusitanica Angustifolia. Deze zijn kwalitatief beter dan planten met kluit en hebben rustig in een beschermde omgeving, in de pot, hun wortels kunnen ontwikkelen. Hiermee is het geen enkel probleem om ze aan te planten in de maanden juni, juli, augustus en september. Zo kunt u direct uw gewenste Portugese laurierhaag aanplanten en hoeft u niet te wachten tot de herfst. Doet u dit toch liever wel? Dan kunt u vanaf oktober zowel gebruik maken van potgekweekte planten als planten met kluit uit de volle grond. Beide types zijn geschikt om aan te planten als haag.

Potgekweekte Portugese laurier

Het belangrijkste voordeel van potgekweekte planten is dat ze dus in de zomer aangeplant kunnen worden. Maar er is nog meer! Zo hoeft u planten in pot niet direct binnen een paar dagen aan te planten. Laat ze gerust een periode boven de grond staan als u ze nog niet direct wilt en/of kunt aanplanten, geen probleem. Doordat ze in de pot staan, blijft de kluit goed beschermd en heeft u hier geen omkijken naar. Let alleen op dat de kluit niet uitdroogt, anders even water geven. Dankzij de hoge kwaliteit kluiten groeien deze planten snel door naar een volle haag zodra ze zijn aangeplant.

Kan een Portugese laurier haag ook verplaatst worden in de zomer?

Nee, bij het verplanten / verplaatsen van een bestaande Portugese laurier haag is het af te raden om dit in de zomer te doen. De planten krijgen al een klap te verduren doordat ze verplaatst worden van hun standplaats in uw tuin, naar een andere plek. Dan krijgen ze het nog zwaarder te verduren wanneer u dit doet bij warme temperaturen. Hierdoor is de kans op een succesvolle verplanting aanzienlijk kleiner. Het verplanten van de Portugese laurier doet u beter in het najaar.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.