Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier in de schaduw

Portugese laurier in de schaduw

Niet iedereen heeft een achter- of voortuin op het zuiden. En een zekerheid van lange zomers en vele zonuren, is er ook niet altijd in Nederland. Houdt in dat er een uitdaging kan zijn om een plek in de tuin te vinden waar veel zonlicht is, om een haag of struik aan te planten. Gelukkig zijn er een aantal haagplanten die in de schaduw kunnen staan. Een daarvan, is de Portugese laurier!

Portugese laurier perfect voor in de schaduw

De Portugese laurier kunt u gerust een standplaats in de schaduw geven. De Prunus lusitanica Angustifolia, zoals de haagplant ook wel heet, kan zowel in de schaduw, halfschaduw als zon staan. Deze veelzijdigheid is niet de enige reden dat de Portugese laurier zo populair is in ons land. Dankzij zijn leerachtige bladeren, dieproze takken en groenblijvende uitstraling, heeft hij unieke kenmerken die uw tuin een prachtige uitstraling geven. 

Standplaats in de zon bevordert wel de bloei

Een schaduwrijke plek is dus geen enkel probleem voor de Portugese laurier, om aan te slaan en door te kunnen groeien. Wel is het zo dat een zonnige standplaats de bloei bevordert. De Portugese laurierkers bloeit in de maanden mei en juni. Er kunnen lange bloemtrossen (tot wel 15 cm lang) met kleine witte bloemetjes aan komen. De bloemetjes verspreiden een aangename geur, die vogels, vlinders en bijen aantrekt. Zo brengt de Portugese laurier uw tuin tot leven. Na de bloei kunnen er, in het najaar, kleine besjes aan komen. Deze zijn roodkleurig, worden daarna zwart van kleur en kunnen gegeten worden door vogels. Staat uw haag of struik in de zon maar bloeit deze niet? Dan komt dit zeer waarschijnlijk doordat uw Portugese laurier nog een (te) late snoeibeurt heeft gehad, waardoor er inderdaad meestal geen bloemetjes tevoorschijn komen. 

Portugese laurier uit onze eigen kwekerij

Overweegt u de Portugese laurier te kopen? Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van deze stijlvolle plant. Direct vanuit eigen kwekerij geleverd, voor zowel particulieren als bedrijven, voor een scherpe prijs. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.