Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier in plantenbak of -pot

portugese-laurier-in-plantenbak-pot

De Portugese laurier, oftewel de Prunus lusitanica Angustifolia, wordt veelvuldig toegepast als haag. Maar de plant is ook uitstekend geschikt om in een plantenbak of pot te plaatsen. Dankzij zijn relatief smalle en compacte groei en prachtige bladeren, ziet dit er stijlvol uit! Omdat de Portugese laurier het gehele jaar groenblijvend is, heeft u ook in de winter een groene Portugese laurier haag in plantenbak als terreinafscheiding staan of solitair in pot. 

Portugese laurier planten in een bak of pot

Het is mogelijk om de Portugese laurier in een plantenbak of pot aan te planten. Let wel op dat er voldoende ruimte – en dus grond – is rondom de wortels van de Prunus lusitanica Angustifolia. Kies dus voor een plantenbak met voldoende hoogte en niet te smal. Een minimale afmeting van 40×40 cm is aan te raden. Maar hoe groter de Portugese laurieren dienen te zijn op moment van aanplanten, des te hoger de bak moet zijn. Het is belangrijk dat de bak of pot ook een goede afwatering heeft. Daarnaast kunt u gebruik maken van hydrokorrels onderin.

Portugese laurier in plantenbak of pot onderhouden

In een plantenbak of pot drogen planten wat sneller uit, zo ook de Portugese laurier. Belangrijk is dus om na het aanplanten goed extra water te geven. Twijfelt u over de hoeveelheid? Controleer dan tussen momenten van water geven door of het iets verder in de grond continu wat vochtig is, of dat het te droog is. Indien het laatste, geef dan de volgende keer gerust wat meer water. Tevens is het aan te raden om de planten van extra voeding te voorzien, in het groeiseizoen. 

Portugese laurier kopen

Wilt u Portugese laurieren in een plantenbak of pot aanplanten? Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in het kweken van deze planten. Deze worden vers bij u thuis afgeleverd, tevens leveren wij ook aan bedrijven zoals hoveniers en tuincentra. Met onze groeigarantie van 3 maanden heeft u gegarandeerd topkwaliteit planten.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.