Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier laag houden

Portugese laurier laag houden

Veel laurierhagen die in tuinen zijn terug te zien, zijn hoge hagen die relatief snel – en wild – groeien. Dit is ideaal wanneer u meer privacy in- en rondom uw huis wilt hebben. Maar wat als u de laurierhaag liever laag houdt? De Portugese laurier haag is hiervoor ideaal! Dankzij zijn relatief langzame groei en smalle groeivorm, is de Portugese laurier laag houden een fluitje van een cent. 

Lage haag met de Portugese laurier

Er zijn verschillende soorten laurieren. De Rotundifolia en Caucasica zijn de bekendste, maar groeien ook erg snel waardoor het lastiger is om deze laag te houden met een snoeibeurt. De Portugese laurier heeft een gemiddelde groeisnelheid van 20 – 30 cm per jaar en groeit relatief compact. De Prunus lusitanica Angustifolia, zoals de laurierkers ook wel wordt genoemd, is al geschikt voor een lage haag van enkele tientallen centimeters hoog. Ook ideaal wanneer u deze haagplanten wilt gebruiken ter vervanging van de buxus.

Laurierhaag laag houden met snoeibeurt

Een Portugese laurier laag houden is goed te doen door deze twee keer per jaar te snoeien. In ieder geval aan het einde van de zomer, in september, en optioneel een extra keer in het jaar in april, na de laatste vorst. Belangrijk bij het snoeien van de Portugese laurier is dat u gebruikmaakt van een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur niet met een grote heggenschaar, omdat u hiermee door de blaadjes heen snoeit en deze beschadigd raken. Belangrijk is dat u deze onderhoudsbeurt doet op een bewolkte dag. Bij zonnig weer verbranden de blaadjes na het snoeien namelijk. Door de planten jaarlijks te toppen en ze op de gewenste breedte te snoeien, is de Portugese laurier haag eenvoudig laag te houden.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.