Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier op stam

Portugese laurier bladeren

De Portugese laurier op stam is een populaire boom in Nederland. Dit komt mede doordat de bolboom op iedere grondsoort goed groeit en in elke tuinstijl past. U kunt de laurierboom combineren met wat lage, vaste planten of met diverse heesters eromheen. De bladeren van de Portugese laurier op stam zijn donkergroen en relatief klein van formaat, voor een boom. Deze geven een goede dichtheid waardoor er een prachtige, volle bolboom komt te staan. In mei gaat de laurierboom bloeien en geeft deze prachtige, witte bloemetjes. In het najaar komen er rode vruchten aan te hangen, die verkleuren naar zwart. In tegenstelling tot de Portugese laurierhaag, wordt de Portugese laurierboom veelal gebruikt om solitair aan te planten. Net als de haagplant is ook de laurier op stam goed winterhard. 

Portugese laurierboom op stam aanplanten

Het aanplanten van de Portugese laurier op stam kunt u op vrijwel iedere grondsoort doen. Bij voorkeur is het wel een voedzame bodem, waarbij het niet al te nat is en de boom ietwat beschut staat. Maar of het nu droog, humus, normale, zand, of zure grond is; de Portugese laurierboom kunt u gewoon aanplanten. Ook gedijt de boom zowel in de volle zon, halfschaduw als schaduw. U kunt de boom aanplanten met een boompaal of een dikke stok met boomband. Deze kan na +/- 3 jaar weer weggehaald worden. Planten die potgekweekt zijn, kunt u het gehele jaar door aanplanten.

Verzorging Prunus lusitanica Angustifolia op stam

Belangrijk is dat de Prunus lusitanica Angustifolia op stam periodiek wordt gesnoeid. Zo wordt de laurierboom voller in blad. Het snoeien zelf kan zowel met een heggenschaar als een snoeischaar. Wel is het belangrijk dat uw materiaal scherp is en er gesnoeid wordt op een bewolkte dag, zodat er zo min mogelijk schade ontstaat bij de Portugese laurier op stam. U kunt de laurierboom het beste een snoeibeurt geven na de bloei. Een extra snoeibeurt in het jaar is aan te raden als u de bomen in een mooie bolvorm wilt krijgen / behouden. 

Na het aanplanten is het nodig om de bomen direct van water te voorzien, evenals de periode hierna. Ze moeten nog wennen op hun nieuwe standplaats en zijn nog niet zelfvoorzienend genoeg. Tevens is het raadzaam om de laurierbomen te bemesten, aan het begin van het voorjaar, met organische mest. Hiermee bevordert u de groei en het wortelproces.

Hoe hoog wordt een Portugese laurier op stam?

De Portugese laurier op stam kan een maximale hoogte bereiken van 3 a 4 meter. Uiteraard kunt u deze middels snoeibeurten ook lager houden, indien u dit graag wilt.

Kan de Portugese laurierboom op stam op iedere grondsoort aangeplant worden?

De Portugese laurier op stam kan op vrijwel iedere grondsoort aangeplant worden. Wel heeft deze bij voorkeur een voedzame bodem, die niet al te nat is. Verder kan de laurierboom zowel in de volle zon, halfschaduw als schaduw staan.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.