Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier solitair planten

Portugese laurier solitair bladeren

De Portugese laurier is inmiddels een van de meest populaire haagplanten in Nederland. U kunt deze aanplanten als Portugese laurier haag, maar ook zeker solitair! Dit is mogelijk met ieder lauriersoort, maar met de Portugese laurier geeft dit een extra mooi effect. Deze staat bekend om zijn compacte, smalle groeivorm waarmee u bijvoorbeeld een prachtige zuilvorm creëert in uw tuin.

Solitaire aanplanting met Portugese laurier

Met de Portugese laurier heeft u een schitterende plant solitair in uw tuin staan. De Prunus lusitanica Angustifolia plant, zoals de laurierkers ook wel heet, heeft dieproze takken en dikke, leerachtige bladeren. Dankzij deze unieke eigenschappen geeft de solitaire Portugese laurier uw tuin een unieke uitstraling. De plant heeft een compacte groeivorm, wat zorgt voor een volle struik. Hierdoor kan de laurierkers bijvoorbeeld goed toegepast worden als prachtige, volle solitaire zuilvorm. Daarnaast is de Portugese laurier ook geschikt voor vormsnoei, echter heeft dit wel een minder mooi effect dan bij een Taxus en een Ilex crenata bijvoorbeeld. Met een gemiddelde groeisnelheid van 25 cm per jaar, groeit de plant snel door naar een volle struik.

Onderhouden van de Prunus lusitanica Angustifolia

Het onderhouden van de solitaire Portugese laurier is zeer eenvoudig. Wij adviseren de struik twee keer per jaar een snoeibeurt te geven, voor de zomer en aan het einde van de zomer. Hierdoor stimuleert u tevens de vertakkingen van de plant, waardoor er eerder een volle Prunus lusitanica Angustifolia solitair staat. Met name in het eerste jaar is het wel van belang dat de plant continu in een vochtige grond staat. Geef dus regelmatig water aan de solitaire plant en bij warm weer dagelijks. Daarnaast is het ook altijd goed om de plant te bemesten, om deze van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Maak hierbij wel gebruik van organische mest.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.