I.v.m. de voorjaarsdrukte kan het zijn dat uw bestelling wat later wordt geleverd, excuses voor het ongemak. Wij hanteren op moment een levertijd van 5 – 10 werkdagen.

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier solitair planten

Portugese laurier solitair bladeren

De Portugese laurier is inmiddels een van de meest geliefde haagplanten in Nederland. U kunt deze aanplanten als Portugese laurier haag, maar ook zeker solitair! Dit is mogelijk met ieder lauriersoort, maar met de Portugese laurier geeft dit een extra mooi effect.

Solitaire sierstruik met de Portugese laurier

Met de Portugese laurier heeft u een schitterende plant solitair in uw tuin staan. De Prunus lusitanica Angustifolia plant, zoals de laurierkers ook wel heet, heeft dieproze takken en dikke, leerachtige bladeren. Dankzij deze unieke eigenschappen geeft de solitaire Portugese laurier uw tuin een prachtige uitstraling. In het voorjaar groeien er zelfs witte bloemtrossen aan, die tot wel 15 cm lang kunnen worden! Deze bloemetjes verspreiden een aangename geur, wat weer bijen en vlinders aantrekt. Vanuit onze Portugese laurier Kwekerij leveren wij planten tot een hoogte van 280 cm. Uiteindelijk kan de Prunus lusitanica Angustifolia een hoogte bereiken van tussen de 3 en de 5 meter. Dankzij zijn compacte groei heeft u tevens een mooie, volle Portugese laurier solitair staan. 

Onderhouden van de Prunus lusitanica Angustifolia

Het onderhouden van de solitaire Portugese laurier is zeer eenvoudig. Wij adviseren de struik twee keer per jaar een snoeibeurt te geven, voor de zomer en aan het einde van de zomer. Hierdoor stimuleert u tevens de vertakkingen van de plant, waardoor er eerder een volle Prunus lusitanica Angustifolia staat. Met name in het eerste jaar is het wel van belang dat de plant continu in een vochtige grond staat. Geef dus regelmatig water aan de solitaire plant en bij warm weer dagelijks. Daarnaast is het ook altijd goed om de plant te bemesten, om deze van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Maak hierbij wel gebruik van organische mest.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.