Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Welke Portugese laurier soorten zijn er?

Portugese laurier soorten

Overweegt u om een Portugese laurier haag te kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten in zijn! Want naast de standaard variant, zijn er ook wat nieuwe soorten bijgekomen in de afgelopen jaren. Allen groenblijvend en winterhard, maar met kleine uiterlijke verschillen. 

Prunus lusitanica Angustifolia

Van de Portugese laurier soorten is dit de meest bekende: de Prunus lusitanica Angustifolia. De plant kenmerkt zijn dieproze takken en dikke, leerachtige bladeren. De struik is goed winterhard en het gehele jaar groenblijvend. In de zomermaanden komen er witte bloemtrossen aan te hangen met kleine bloemetjes, waarna er vervolgens besjes ontstaan vanaf september. De blaadjes zijn heel licht gekarteld en staan ietwat naar binnen. Dankzij zijn compacte en volle groei, fungeert de Prunus lusitanica Angustifolia uitstekend als privacyhaag van meters hoog. Liever de Portugese laurier laag houden? De hoogte is eenvoudig in de hand te houden door jaarlijks even een snoeibeurt te geven, bij voorkeur in september. 

Prunus lusitanica Brenelia

Van een afstand lijkt het alsof het een originele Portugese laurier haag is met de Angustifolia, maar van dichtbij zijn er kleine verschillen te zien. Ook met de Portugese laurier Brenelia maakt u een volle, groenblijvende haag die veel wegheeft van de standaard variant. Kijkend naar de bladeren is er alleen wel een verschil te zien. De blaadjes van de Brenelia zijn wat meer gegolfd, ten opzichte van de gestroomlijnde blaadjes van de Angustifolia. Daarnaast hebben de takken meer een donkerrode kleur in plaats van dieproze. Verder kunt u qua groeisnelheid en onderhoud hetzelfde aanhouden als de originele variant. Gemiddeld groeit de plant 20 tot 25 centimeter per jaar en de haag is op vrijwel iedere grondsoort aan te planten. 

Prunus lusitanica Variegata

Een meer afwijkende vorm is de Prunus lusitanica Variegata. Deze variant heeft opvallend witte randen op de blaadjes, ook wel witbond genoemd. De struik groeit zowel compact als in de breedte en krijgt ook in de zomer witte bloemetjes. Zeer onderhoudsvriendelijk en een maximale volwassen plantgrootte van 3 meter. 

Prunus lusitanica Tico

Ook de Prunus lusitanica Tico is een schitterende haagplant! Dit Portugese laurier soort kenmerkt zich met opvallend oranje / rode bladeren aan de bovenzijde en bronskleurige takken. Let wel op dat deze plant wat gevoelig is voor wnd, dus een windvrije standplaats is aan te raden. 

Portugese laurier kopen

Bent u op zoek naar een kwekerij om Portugese laurier te kopen? Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig online, of neem gerust contact met ons op. Wij hebben Portugese laurieren in diverse formaten, van klein t/m groot, en verschillende soorten. Vers vanuit de kwekerij geleverd, snel bij u thuis op plantvriendelijke wijze.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.