Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier stekken

Portugese laurier uit eigen kwekerij

Heeft u een Portugese laurier haagplant staan en wilt u deze graag vermeerderen? Dit kan door te gaan stekken! Dit kan op drie verschillende manieren: in aarde, in water en door het scheiden van een wortel van de plant. In dit artikel lichten wij de eerste methode uit, het stekken van de Portugese laurier in aarde. 

De Portugese laurier vermeerderen door te stekken

Het stekken van de Portugese laurier is een relatief eenvoudige werkzaamheid. Wij leggen dit stap voor stap aan u uit. Het stekken kan het gehele jaar, maar de beste tijd is in het voorjaar.

  1. Pak uw Prunus lusitanica Angustifolia plant erbij en kies een tak uit (met bladeren) die er gezond en krachtig uitziet en ongeveer 10 – 15 cm lang is. 
  2. Ontsmet uw scherpe snoeischaar en knip de tak net onder een bladknoop af, in een hoek van 45 graden. 
  3. Pak de afgeknipte tak erbij en haal de onderste bladeren eraf, maar laat bovenin een paar bladeren over. Dit is belangrijk omdat de overgebleven blaadjes de stek gaan en blijven voorzien van energie.
  4. Doe een laag potgrond (of organisch bemeste-) in een pot en steek de Portugese laurier stekken in de grond, 5 – 10 cm diep. Zorg ervoor dat de takken met de blaadjes omhoog erin staan en druk de grond rondom wat aan. Het is ook mogelijk om de stekjes in de volle grond te zetten, maar kies in dat geval wel een plek uit waar geen wind staat.
  5. Voorzie de stekjes van water en zet ze op een plek neer waar het goed verlicht is, maar niet in het directe zonlicht. Belangrijk is dat de grond continu vochtig blijft, maar voorkom dat het drijfnat is. 
  6. Na een paar weken schieten de Portugese laurier stekken wortels en komt niet lang daarna de groei erin. 

Het stekken van de Portugese laurier heeft uiteraard tijd nodig, nadat bovenstaande is gedaan. Houd rekening met een periode van +/- 1,5 jaar voordat u de Prunus lusitanica Angustifolia buiten neer kunt zetten. 

Liever niet zelf de Portugese laurier stekken? 

Wilt u liever niet de Portugese laurier zelf stekken, omdat het toch teveel tijd kost of te lang duurt? Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier en hebben ze in diverse formaten beschikbaar, van 20 cm t/m 300 cm. Omdat wij ze direct vanuit onze eigen kwekerij bij u thuis afleveren, heeft u gegarandeerd een A-kwaliteit Portugese laurier haag voor een scherpe prijs.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.