Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier verplanten

nieuwe-prunus-lusitanica-angustifolia-portugese-laurier-haag

Het verplanten van de Portugese laurier is mogelijk, maar dient wel op de juiste manier gedaan te worden om voor een succesvolle verplaatsing te zorgen. Want hoe langer de laurierhaag op zijn huidige standplaats staat, des te beter de planten zich hebben geworteld waardoor het uitdagender is om deze succesvol te verplanten. Overweeg dus van te voren goed of u uw Portugese laurier haag echt per se op een andere plek wilt hebben staan. 

Wanneer Portugese laurier verplanten?

De Portugese laurier kunt u het beste verplanten in de herfst, september / oktober. Het is in ieder geval niet raadzaam om dit aan het einde van het voorjaar, in de zomer of bij vorst te doen, omdat de Prunus lusitanica Angustifolia het dan nóg lastiger krijgt om te overleven na de verplaatsing van standplaats. 

Hoe de Portugese laurier verplaatsen?

Wanneer u de plant(en) gaat verplaatsen, is het van belang dat u de wortelkluit zo ruim mogelijk uitgraaft, waardoor er zo min mogelijk beschadiging plaatsvindt bij de wortels. Maar voordat u hiermee aan de slag gaat, is het goed om de nieuwe standplaats alvast voor te bereiden. Zorg ervoor dat de grond daar goed waterdoorlatend is en het een vruchtbare bodem is, bij voorkeur aangevuld met aanplantgrond met wortelstimulator zodat de planten direct de juiste voedingsstoffen krijgen op hun nieuwe plek. Vervolgens graaft u de Portugese laurier(en) uit en verplaatst u deze naar de nieuwe standplaats. Vul daar het gat direct met de uitgegraven grond, druk het goed aan rondom de plant, en geef de haag gelijk voldoende water. Betreft het een droge periode? Let dan op dat er hierna ook nog steeds voldoende water wordt gegeven, zodat de planten zich beter kunnen herstellen en de kans op aanslaan het grootst is.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.