T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier verzorgen en onderhouden

Onderhouden en verzorgen Portugese laurier

De Portugese laurier geeft uw tuin een luxueuze uitstraling en voelt zich overal thuis. Het kan solitair worden aangeplant in de tuin of een mooie pot maar is vooral enorm populair als haagplant. De fraaie, glanzend groene bladeren zijn eivormig en redelijk groot. Aangeplant als haag vormt de Portugese laurier al snel een weelderig groene dichte haag die zowel hoog als laag kan zijn. Wanneer u kiest voor een hoge haag van Portugese laurier is uw privacy in de tuin het hele jaar door gewaarborgd want de plant is winterhard. Het enige waar het wel tegen beschermd moet worden is extreem harde wind want dat vindt de Portugese laurier niet aangenaam. De beste plek is dan ook waar het een beetje beschut staat en niet te veel wind vangt.

Snoeien van de Portugese laurier

Al groeit de Portugese laurier haag redelijk compact, toch is het belangrijk om een of twee keer per jaar te snoeien, bij voorkeur tot na de bloei van de Portugese laurier. Zo blijft het mooi in vorm en ziet het er goed verzorgd uit. Het snoeien van de Portugese laurier gebeurt het beste met een (scherpe) snoeischaar. Zorg dat er alleen in de takken wordt geknipt en niet in de bladeren. Hierdoor raken ze beschadigd en krijgen ze lelijke, bruine randjes. Het is wel even werk om de Portugese laurier op deze manier te snoeien maar het resultaat mag er zeker zijn. Snoei tijdens een bewolkte of regenachtige dag. De beste maanden hiervoor zijn maart en september. Om ervoor te zorgen dat de onderste takken en bladeren ook voldoende zonlicht krijgen kan een Portugese laurierkers haag naar boven toe beter wat smaller gesnoeid worden.

Portugese laurier aanplanten

De Portugese laurier kan het hele jaar door worden aangeplant, behalve tijdens een vorstperiode of extreme droogte. Plant het niet te diep, voeg eventueel wat aanplantgrond toe en zorg dat het na het aanplanten voldoende water krijgt. De Portugese laurier kan op iedere standplaats staan maar het liefst niet in een te vochtige grondsoort. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de Portugese laurier water krijgt, vooral wanneer het net is aangeplant, maar teveel vocht doet de plant geen goed.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.