Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Is de Portugese laurier winterhard?

Prunus Lusitanica Angustifolia

Om uit te leggen of de Portugese laurier winterhard is, is het eerst belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een winterharde haagplant en een wintergroene haagplant. Met winterhard bedoelen we planten die goed tegen vorst kunnen. Winterharde haagplanten kunnen echter zowel bladhoudend als bladverliezend zijn. Een wintergroene haagplant is een haagplant die zijn blad gedurende de winter vasthoudt, maar deze zijn niet per definitie allemaal winterhard. Terug naar de Portugese laurier; is deze winterhard en hoeveel vorst kan de Portugese laurierkers hebben?

Portugese laurier goed winterhard

De Portugese laurier is goed winterhard te noemen en beter winterhard dan de meeste laurierkersen. De Portugese laurier struik kan temperaturen tot wel -16 °C verdragen, wat inhoudt dat hij een gemiddelde Nederlandse winter uitstekend doorkomt. De stevige bladeren behouden het gehele jaar hun mooie, groene kleur. En mocht het toch harder vriezen dan -16 °C, zal de Prunus lusitanica Angustifolia bevriezen. Echter geen paniek! De haagplant zal vanzelf weer opnieuw uitlopen.

Iedere standplaats geschikt

Op iedere standplaats kunt u de Portugese laurier aanplanten. Of het nu in de zon, halfschaduw of schaduw is. Wel is het slim om, indien mogelijk, de Prunus lusitanica Angustifolia te beschermen tegen harde wind. Om direct voor een juiste start te zorgen, gebruikt u aanplantgrond bij het aanplanten. Verder kan de haagplant uitstekend snoei verdragen. Ons advies is om de Portugese laurier een of twee keer per jaar te snoeien, zowel voor- als na de zomer.

Portugese laurier kwekerij

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Prunus lusitanica Angustifolia. Vanuit onze Portugese laurier Kwekerij leveren wij topkwaliteit- en verse planten direct bij u thuis af, voor de laagste prijs! 

Is de Portugese laurier winterhard?

De Portugese laurier is goed winterhard te noemen en beter winterhard dan de meeste laurierkersen. De Prunus lusitanica Angustifolia kan temperaturen tot wel -16 °C verdragen.

Hoeveel vorst kan een Portugese laurier hebben?

De Portugese laurier kan temperaturen tot wel -16 °C verdragen, wat inhoudt dat hij een gemiddelde Nederlandse winter uitstekend doorkomt. En mocht het toch harder vriezen dan -16 °C, zal de Prunus lusitanica Angustifolia bevriezen. Echter geen paniek! De haagplant zal vanzelf weer opnieuw uitlopen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.