Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Verschil tussen een Portugese Laurier en de gewone Laurier

verschil-tussen-een-portugese-laurier-en-de-gewone-laurier

De Laurier is een populaire haagplant vanwege verschillende redenen. Zo kiezen veel mensen voor de Laurier omdat hij wintervast is én in elk seizoen mooi groen is. U geniet hierdoor het hele jaar door van een groen uitzicht en voldoende privacy en beschutting in uw tuin of erfafscheiding. Binnen de Laurierfamilie onderscheiden we verschillende soorten haagplanten. De bekendste soorten zijn de Portugese Laurier en de gewone Laurier. Hieronder leggen we de verschillen tussen de Portugese Laurier en gewone Laurier uit. Daarnaast zijn er ook binnen de Portugese laurier verschillende soorten: de originele variant Prunus lusitanica Angustifolia en de nieuwe kweekvormen Prunus lusitanica Brenalia en Prunus lusitanica Variegata​.

Verschillende soorten Laurier planten

Binnen de Laurierfamilie onderscheiden we verschillende haagplanten. Om het iets makkelijker te maken, maken we een onderverdeling tussen de Portugese Laurier (Latijnse naam: Prunus Lusitanica Angustifolia) en de gewone Laurier (Latijnse naam: Prunus Laurocerasus). Binnen de gewone Laurier onderscheiden we verschillende sub-soorten, zoals de Laurier Novita, Etna en Rotundifolia. Hoewel de haagplanten op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn alle Laurier planten uniek. Het verschil zit hem onder andere in het uiterlijk van de haagplant, maar ook in de winterhardheid en de groeisnelheid.

Wat is het verschil tussen de Portugese Laurier en de gewone Laurier?

Een veelgestelde vraag die wij krijgen is wat nou eigenlijk het verschil tussen de Portugese Laurier en de gewone Laurier is. Hoewel de haagplanten veel overeenkomsten vertonen, zit het verschil voornamelijk in het volume van de haag en het uiterlijk van de blaadjes. Hieronder lichten we de verschillen uitgebreid uit.

Het volume van de haagplant

De gewone Laurier staat er om bekend hard te groeien. Zowel in de breedte als de hoogte groeit de haagplant snel. De Portugese Laurier onderscheidt zich door voornamelijk vlot in de hoogte groeien. De Portugese Laurier kan uiteindelijk 3 meter hoog worden. Dit maakt de haagplant een populaire keuze als u snel privacy en beschutting wilt creëren, maar wel wilt voorkomen dat de haag te breed wordt.

Het uiterlijk van de blaadjes

Een ander aspect waaraan de Portugese Laurier te herkennen is zijn de blaadjes. De bladeren van de Portugese Laurier zijn namelijk kleiner dan die van de gewone Laurier.

De juiste Laurier voor u

De Portugese Laurier en de gewone Laurier verschillen enigszins van elkaar qua uiterlijk en groei. Welke variant het beste bij uw tuin of erfafscheiding past, is afhankelijk van uw wensen. Heeft u voldoende ruimte en bent u zoek naar een haag met veel volume? Dan is een gewone Laurier een goede keuze. Als u minder ruimte heeft, maar wel voldoende beschutting en privacy wilt creëren is een Portugese Laurier ideaal.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.