Water geven Portugese laurier

Water geven aan Portugese laurier

Het onderhouden van de Portugese laurier is een relatief eenvoudige klus. Wel is het belangrijk om deze haagplant op regelmatige basis water te geven. Wij adviseren u graag in wanneer- en hoe u de Portugese laurier het beste water kunt geven. 

Wanneer water geven aan Portugese laurier?

Een Portugese laurier kopen geeft u een onderhoudsvriendelijke plant in de tuin, het is echter wel belangrijk om in de eerste 1 a 2 jaar voldoende water te geven. Op moment dat u de Portugese laurierkers heeft geplant, dient u de grond constant vochtig te houden. Geef na het aanplanten de haag direct goed water en geef ook in de periode daarna minimaal wekelijks water. Betreft het een warme- en droge periode? Dan is ons advies om meerdere keren per week water te geven, omdat het water sneller verdampt. Betreft het het najaar? Dan voldoet maandelijks water geven ook, omdat de Portugese laurier al regenwater krijgt. Na ongeveer een jaar is de Prunus Lusitanica Angustifolia voldoende geworteld en kan hij zichzelf goed redden door met de wortels vocht uit de grond te halen. Bij warm en droog weer in de zomer, is ons advies om wel even extra water te geven. 

Hoe het beste water geven?

Het is belangrijk om de Portugese laurierkers goed bij de stam water te geven, waardoor de kluit na wordt gehouden. Wanneer u met zonnig weer de bladeren nat maakt, kan de zon ervoor zorgen dat de Prunus Lusitanica Angustifolia verbrandt. Geeft u toch water van bovenaf waardoor de bladeren nat worden, doe dit dan alleen wanneer de haagplant in de schaduw staat en wanneer het waait. Een ander nadeel is dat de bladeren ervoor zorgen dat de stam amper water krijgt, omdat (bijna) alles langs de zijkant naar beneden stroomt. Zorg er bij voorkeur dus altijd voor dat de Portugese laurier beneden bij de stam goed water krijgt. Laat het water rustig in de grond zakken en zorg niet voor wateroverlast / teveel water, hier houdt de Portugese laurier namelijk niet van.

Portugese laurier kwekerij

Heeft u Portugese laurier planten nodig? Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier. Deze groenblijvende haagplant leveren wij dan ook direct uit eigen kwekerij. Zo heeft u gegarandeerd verse planten, voor de laagste prijs. Bekijk onze Prunus lusitanica Angustifolia en bestel eenvoudig online.

Wanneer Portugese laurier water geven?

Het is belangrijk dat de grond waar de Portugese laurier in staat, na het aanplanten voorlopig continu wordt vochtig gehouden. Zodra de haagplanten in de grond staan, geeft u direct water. Daarna is minimaal een keer per week ons advies. In de warme zomerperiode meerdere keren per week, bij voorkeur direct aan het begin van de dag. In het najaar hoeft het niet wekelijks.

Hoe de Portugese laurier water geven?

Het is belangrijk om de Portugese laurier goed bij de stam water te geven, waardoor de kluit na wordt gehouden. Wanneer u de planten van bovenaf water geeft en het blad hierdoor nat wordt, kunnen deze bladeren bij zonnig weer verbranden. Daarnaast krijgt de kluit niet goed genoeg water, omdat de bladeren als een paraplu-vorm erboven hangen en het water aan de zijkant eraf stroomt.
Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.