Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Water geven Portugese laurier

Portugese laurier krijgt water

Het onderhouden van de Portugese laurier is een relatief eenvoudige klus. Wel is het belangrijk om deze haagplant op regelmatige basis water te geven. Wij adviseren u graag in wanneer- en hoe u de Portugese laurier het beste water kunt geven. 

Wanneer water geven aan Portugese laurier?

Een Portugese laurier kopen geeft u een onderhoudsvriendelijke plant in de tuin, het is echter wel belangrijk om in de eerste 1 a 2 jaar voldoende water te geven. Op moment dat u de Portugese laurierkers heeft geplant, dient u de grond constant vochtig te houden. Geef na het aanplanten de haag direct goed water en geef ook in de periode daarna minimaal wekelijks water. Betreft het een warme- en droge periode? Dan is dagelijks water geven ons advies, omdat de wortels in de droge tijd meer op zoek zijn naar vocht. Betreft het het najaar? Dan voldoet maandelijks water geven ook, omdat de Portugese laurier al regenwater krijgt. Na ongeveer een jaar is de Prunus Lusitanica Angustifolia voldoende geworteld en kan hij zichzelf goed redden door met de wortels vocht uit de grond te halen. Twijfelt u of de planten water nodig hebben? Graaf dan een stukje de grond in en controleer ter hoogte van de kluit, op bijvoorbeeld 30 cm diepte, of de grond niet te droog is. Indien dit zo is, moet er meer en/of vaker water gegeven worden.

Hoe het beste water geven aan Portugese laurierhaag?

Het is belangrijk om de Portugese laurierkers goed bij de kluit water te geven. Wanneer u over de gehele struiken heen sproeit, kan er namelijk schimmelvorming gaan ontstaan.Een ander nadeel bij sproeien is dat de bladeren ervoor zorgen dat de kluit amper water krijgt, omdat (bijna) alles langs de zijkant naar beneden stroomt en niet dicht genoeg in de buurt van de wortels. Zorg er bij voorkeur dus altijd voor dat de Portugese laurier beneden bij de kluit goed water krijgt. Laat het water rustig in de grond zakken en zorg niet voor wateroverlast / teveel water, hier houdt de Portugese laurier namelijk niet van. Het water dient altijd de grond in te zakken en niet als een plas te blijven staan, anders dient de grond beter waterdoorlatend gemaakt te worden.

Portugese laurier kwekerij

Heeft u Portugese laurier planten nodig? Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier. Deze groenblijvende haagplant leveren wij dan ook direct uit eigen kwekerij. Zo heeft u gegarandeerd verse planten, voor de laagste prijs. Bekijk onze Prunus lusitanica Angustifolia en bestel eenvoudig online.

Wanneer Portugese laurier water geven?

De grond waar de Portugese laurier is aangeplant, dient in de eerste 1,5 a 2 jaar continu vochtig te worden gehouden. Zodra de haagplanten in de grond staan, geeft u direct water. Daarna is minimaal een keer per week ons advies. In de warme zomerperiode dagelijks, bij voorkeur direct aan het begin van de dag. In het najaar hoeft het niet wekelijks.

Hoe de Portugese laurier water geven?

Het is belangrijk om de Portugese laurier goed bij de kluit water te geven. Wanneer u sproeit over de gehele struik heen, kan er schimmelvorming gaan ontstaan op de bladeren. Daarnaast krijgt de kluit op die manier niet goed genoeg water, omdat de bladeren als een paraplu-vorm erboven hangen en het water aan de zijkant eraf stroomt.

Facebook
Twitter
Pinterest

Portugese laurier kwekerij

Wij kweken de Portugese laurier in onze eigen kwekerij. De laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.