Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier 150 cm

Wilt u een laurierhaag creëeren met de Portugese laurier 150 cm? Bij ons vindt u deze planten voor een scherpe prijs, direct uit eigen kwekerij geleverd.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 150 cm

€28,95 per stuk

Portugese laurier van 150 cm als haag

De Portugese laurier van 150 cm is een veelgebruikt formaat voor het maken van een haag in de tuin. Omdat de plant het gehele jaar door zijn bladeren vasthoudt, deze groen van kleur blijven en de struiken compact groeien, heeft u al snel een mooie, zichtdichte haag in de tuin staan. Ideaal wanneer u meer beschutting in de tuin wilt hebben en u meer van uw privacy kunt genieten bij uw huis. Gemiddeld groeit de Portugese laurierhaag 20 tot maximaal 35 centimeter per jaar, dus binnen de kortste keren heeft u een haag van Portugese laurier staan waar niemand meer doorheen en/of overheen kan kijken. Naast het feit dat de planten uw tuin een prachtige, groene kleur geven, hebben ze ook een bloeiperiode. Dit is in mei – juni, waarbij er mooie, lange bloemtrossen met kleine witte bloemetjes aan kunnen komen. Deze verspreiden een aangename geur voor onder andere vlinders en bijen. Zo komt uw tuin helemaal tot leven!

Prunus lusitanica Angustifolia 150 cm kopen

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Prunus lusitanica Angustifolia en hebben ze in diverse planthoogtes voor u klaarstaan, waaronder onze planten van 150 cm. Deze kweken wij van begin af aan zelf in onze kassen en daarna op het veld. Mede dankzij onze vakkennis en liefde voor de Portugese laurier, kunnen wij garanderen dat de plant van uitstekende kwaliteit is. Met onze 3 maanden groeigarantie krijgt u in ieder geval een schitterende haag!

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Verzorging en inplanten van Portugese laurier 150 cm

In het voorjaar wordt de tuin weer klaargemaakt om meer buiten te gaan zitten. Sommige planten worden gesnoeid. Maar vergeet u niet uw Portugese laurier haag van 150 cm te bemesten? Het is belangrijk dat de planten een keer per jaar voedingsstoffen krijgen, zodat ze in topconditie kunnen blijven en mooi vol blijven. Geef wel altijd organische mest, zo krijgen ze niet in een keer heel veel voedingsstoffen en daarna niets meer, maar juiste gedurende een langere tijd. Ook is het belangrijk om op te letten dat de Portugese laurieren niet uitdrogen. Controleer daarom goed hoe vochtig de bodem is en geef zo nodig extra water. Dit is met name van belang wanneer de droge periodes aanbreken natuurlijk, al helemaal als de planten pas recent zijn aangeplant en de wortels daarom nog niet hun weg hebben kunnen vinden op hun nieuwe standplaats. En snoeien? Dat hoeft maar een keer per jaar te gebeuren! 

Veelgestelde vragen

Bij de Portugese laurier van 150 cm adviseren wij 3 stuks per strekkende meter aan te houden, waarbij ook 2,5 plant per meter nog mogelijk is. 

De beste plantperiode is van september a oktober t/m begin april. Dit geldt met name voor Portugese laurier van 150 cm met kluit. Voor potgekweekte planten geldt dat ze het gehele jaar door aangeplant kunnen worden.

Blog