Portugese laurier 150 cm

Wilt u een mooie, groene haag creëren? Wij bieden de beste Portugese laurier van 150 cm aan uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 150 cm

€31,95 per stuk

Portugese laurier van 150 cm kopen

De Prunus Lusitanica Angustifolia, oftewel de Portugese Laurier struik is een groenblijvende heester. Met de Portugese Laurier creëert u een mooie haag of een nette erfafscheiding. De Portugese Laurier 150 cm groeit goed op elke grondsoort en kan zowel op een zonrijke plek als in de schaduw staan. De heester is wintervast, behoudt het hele jaar door zijn mooie kleur én zijn bladeren. De bladeren hebben een middel- tot donkergroene kleur en voelen dik en leerachtig aan. Mede door de stevige bladeren behoudt de heester het hele jaar door zijn vorm en is de Portugese Laurier opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden. De Portugese Laurier wordt vanwege zijn uiterlijk en eigenschappen veel gekozen als alternatief voor de Buxus.

Snoeien en onderhouden Portugese laurier 150 cm

In verhouding tot andere laurierplanten, groeit de Portugese Laurier 150 cm het minst snel met een gemiddelde van 20 tot 35 cm per jaar. Snoei de Portugese Laurier bij voorkeur één keer per jaar. Hierdoor kan de heester optimaal groeien. De beste periode om te snoeien is in de nazomer (augustus en september). Slaat u de jaarlijkse snoeibeurt over? Dan krijgt de Portugese Laurier dikkere takken. Deze dikke takken zijn niet te bedwingen met een heggenschaar. U zult dus aan de slag moeten met een zaag. Voorkom tijdens het snoeien dat u de bladeren van de Portugese Laurier snoeit. De bladeren kunnen om deze reden namelijk uitdrogen en bruine randjes gaan vertonen. Voor het mooiste resultaat maakt u gebruik van een scherpe snoeischaar.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Rechtstreeks uit eigen kwekerij

Omdat wij al jarenlang gespecialiseerd zijn in het kweken van de Portugese laurier en deze rechtstreeks vanuit eigen kwekerij leveren, heeft u topkwaliteit planten voor de laagste prijs! Zo creëert u een prachtige Portugese laurierhaag met planten van 150 cm, die groenblijvend is en al direct privacy geeft door de compacte groei. Wij leveren de Portugese laurier van 150 cm netjes af met eigen transport, zodat u gegarandeerd een mooie haag krijgt.

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Hoe plant ik de Portugese Laurier van 150 cm aan?

U kunt de Portugese Laurier 150 cm op elk gewenst moment aanplanten, met uitzondering tijdens vorstperiodes. Als u een haag wilt creëren met de heester, heeft u ongeveer 2,5 plant nodig per meter.

  • Graaf een kuil die ongeveer 1/3 breder is dan de kluit. De diepte van de kuil moet niet dieper zijn dan de hoogte van de kuil.
  • Woel de bodem los. Meng compost of biologische aanplantgrond in de bodem van de kuil en met de uitgegraven grond.
  • Haal de Portugese Laurier uit de verpakking en plaats hem op zijn plek. Vul de kuil met de gemengde en uitgegraven aarde. Stamp de grond goed aan. Voorzie de heester van water, zonder dat de grond te vochtig wordt.
  • In de weken na het aanplanten is het van belang om de Portugese Laurier extra water te geven. Voorkom dat de heester uitdroogt, met name als het warm en/of droog is.

Veelgestelde vragen

De hoeveelheid planten per strekkende meter is uiteraard afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurierhaag te krijgen, adviseren wij bij een hoogte van 160 cm 3 planten per strekkende meter te hanteren.

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Ons advies is echter om de Portugese laurier niet aan te planten wanneer het heel warm is of als het vriest. 

Kennisbank Portugese laurier