Portugese laurier 180 cm

Wilt u een mooie, groene haag creëren? Wij bieden de beste Portugese laurier planten van 180 cm aan uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 160/180 cm

€42,80 per stuk

Portugese laurier 180/200 cm

€49,15 per stuk

Portugese laurier 200/220 cm

€88,40 per stuk

Portugese laurier van 180 cm kopen

De Portugese Laurier van 180 cm (Latijnse naam: Prunus Lusitanica) is een heester die het hele jaar door groen blijft en ideaal is als u een volle haag in uw tuin of erfafscheiding wenst. De Portugese laurierkers is een makkelijk heester die op vrijwel elke grondsoort prima groeit. De heester kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplant worden. Doordat de heester wintervast is en een mooi blad heeft, wordt de Portugese Laurier vaak gebruikt als vervanger van de buxus. Het meest opvallende kenmerk van de heester zijn de middel- tot donkergroene bladeren. De bladeren zijn wat dikker en voelen leerachtig aan. De Portugese Laurier is hierdoor bestand tegen alle weersomstandigheden en behoudt in elk seizoen zijn vorm.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Geleverd uit onze eigen kwekerij: Portugese Laurier van 180 cm

De Portugese Laurier van 180 cm wordt direct geleverd uit onze eigen kwekerij. Wij hanteren hierdoor een scherpe prijs en de beste service. Dankzij onze ruim 20 jaar ervaring in het kweken van haagplanten, weet u zeker dat u een mooie Portugese Laurier met een gezonde kluit ontvangt. Alle planten versturen wij op een nette en plantvriendelijke wijze. Zo arriveert de Portugese Laurier in goede conditie bij u thuis.

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Hoe moet de Portugese Laurier aangeplant worden?

De Portugese Laurier van 180 cm mag het hele jaar door aangeplant worden, mits het niet vriest. Wilt u een haag creëren met de heester? Plant dan 2,5 Portugese Laurier planten per meter. 

  • Graaf allereerst een kuil. De kuil moet ongeveer 1/3 breder zijn dan de kluit en niet dieper zijn dan de kluit hoog is.
  • Woel de bodem goed los. Meng vervolgens compost of (biologische) aanplantgrond met de grond in de kuil én met de uitgegraven aarde.
  • Haal de heester uit de pot en plaats hem in de kuil. Vul de kuil met de uitgegraven aarde (die gemengd is met de compost of biologische aanplantgrond) en druk de grond goed aan. Geef de heester direct water, zonder de grond te vochtig te maken.

Ook na het aanplanten kan de Portugese Laurier wat extra water gebruiken. Met name op droge of warme dagen is het belangrijk om te voorkomen dat de heester uitdroogt.

Snoeien en onderhoud van Portugese Laurier van 180 cm

Van alle lauriersoorten, groeit de Portugese Laurier in verhouding het minst snel. De heester zal gemiddeld zo’n 20 tot 35 cm per jaar groeien. Om de heester zo mooi mogelijk te laten groeien, is het belangrijk om de Portugese Laurier eenmaal per jaar te snoeien. U kunt de heester het beste snoeien in de maanden augustus en september. Als u de jaarlijkse snoeibeurt overslaat, bestaat de kans dat de heester dikkere takken krijgt. Deze dikke taken kunt u niet knippen met een gewone heggenschaar. U zult de heester in dit geval moeten snoeien met een zaag. Let tijdens het snoeien er goed op dat u niet in het blad snoeit. Het blad kan hierdoor uitdrogen en bruine randjes krijgen. Gebruik een scherpe snoeischaar voor het mooiste resultaat.

Veelgestelde vragen

De hoeveelheid planten per strekkende meter is uiteraard afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurierhaag te krijgen, adviseren wij bij een hoogte van 180 cm 2,5 plant per strekkende meter te hanteren.

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Ons advies is echter om de Portugese laurier niet aan te planten wanneer het heel warm is of als het vriest. 

Kennisbank Portugese laurier