T/m september leveren wij potgekweekte planten, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier 180 cm

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier 180 cm. Dankzij onze ruime voorraad, leveren wij deze snel en vers bij u thuis af.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 160/180 cm

€39,95 per stuk

Portugese laurier 180/200 cm

€59,95 per stuk

Portugese laurier 200/220 cm

€79,95 per stuk

Portugese laurier van 180 cm kopen

De Portugese Laurier van 180 cm (Latijnse naam: Prunus Lusitanica Angustifolia) is een struik die het hele jaar door groen blijft en ideaal is als u een volle haag in uw tuin wilt hebben. De Portugese laurierkers is een makkelijke haagplant die op vrijwel elke grondsoort prima groeit. De struik kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplant worden. Doordat de plant wintervast is en een mooi blad heeft, wordt de Portugese Laurier vaak gebruikt als zichtdichte haag die metershoog kan worden en veel privacy in uw tuin en op- of rond het huis geeft. Het meest opvallende kenmerk van de plant zijn de middel- tot donkergroene bladeren. De bladeren zijn wat dikker en voelen leerachtig aan. De Portugese Laurier is hierdoor bestand tegen alle weersomstandigheden en behoudt in elk seizoen zijn vorm.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Eenvoudig aanplanten van de Portugese laurier 180 cm

Het is belangrijk om de grond van waar de Portugese laurierhaag komt te staan, goed los wordt gemaakt zodat het daarna waterdoorlatend is. Op die manier zullen de wortels zowel bij neerslag als bij het krijgen van water goed het vocht op kunnen nemen en blijft er ook minder snel water staan, waardoor wordt voorkomen dat de wortels zuurstoftekort krijgen. Graaf een geul van +/- 45×45 a 50×50 cm waar de planten daarna in gezet kunnen worden. Verdeel een zak aanplantgrond voor een goede start voor de planten en gooi de geul weer dicht met de uitgegraven grond. Belangrijk is dat er nu, evenals in de periode hierna, direct goed water wordt gegeven. De Portugese laurieren moeten wennen op hun nieuwe standplaats en zijn nog niet zelfvoorzienend in de eerste 1 a 2 jaar.

Snoeien en onderhouden van Portugese laurier van 180 cm

Gemiddeld groeit de Portugese laurier 20 tot maximaal 35 cm per jaar. Dit is relatief snel, maar langzamer en smaller dan andere lauriersoorten. Voordeel hiervan is dat u de haag maar een keer per jaar een snoeibeurt hoeft te geven, aan het einde van de zomer. Optioneel kunt u de planten ook aan het begin van het voorjaar nog even snoeien, mits er geen vorst meer komt. De tijd in het onderhoud zit met name in het eerste jaar, in het geven van water. Zolang de planten niet zelfvoorzienend zijn, moeten ze geholpen worden bij het verkrijgen van vocht. Houd de bodem goed in de gaten, of het ter hoogte van de kluit niet te droog is, en geef extra water indien nodig zodat de grond vochtig blijft. Ook is het slim om aan het begin van het voorjaar even organische mest te geven. Dan zitten ze aan het begin van de groeiperiode en kunnen ze direct de voedingsstoffen die ze uit de bemesting krijgen, gebruiken bij het groeien. Deze drie aandachtspunten van de verzorging zorgen ervoor dat u sneller een volle haag heeft die tevens helemaal gezond is. 

Veelgestelde vragen

Voor wat betreft de plantafstand raden wij bij de Portugese laurier van 180 cm aan om 2,5 plant per strekkende meter te hanteren. Optioneel mag dit ook 2 stuks per meter zijn, alleen duurt het dan net iets langer voordat ze naar elkaar toe zijn gegroeid natuurlijk. 

Portugese laurieren die in pot zijn gekweekt kunnen gedurende het hele jaar aangeplant worden. Bij planten met kluit is het slim om de periode september – begin april aan te houden. In de rustperiode van de plant kunnen ze beter aarden op hun standplaats, zonder dat het nog al te warm is. 

Blog