Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier 200 cm

Wilt u een Portugese laurier van 200 cm kopen? Wij bieden de beste haagplanten tegen de scherpste prijzen aan, afkomstig uit onze eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 180/200 cm

€59,95 per stuk

Portugese laurier 200/220 cm

€79,95 per stuk

Portugese laurier 220/240 cm

€130,00 per stuk

Portugese laurier van 200 cm kopen

De Prunus lusitanica Angustifolia van 200 cm is een goede keuze als u een dichte Portugese laurierhaag in uw voortuin of achtertuin wilt creëren. Dankzij zijn compacte groei en langwerpige, dikke bladeren geven deze planten u snel een privacyhaag waar niet doorheen gekeken kan worden. Ideaal als u meer van uw privacy wilt genieten in- en rondom het huis. De laurier behoudt het hele jaar door zijn groene kleur, is makkelijk te onderhouden en groeit goed op vrijwel elke bodem. Daarnaast kan de struik zowel in de volle zon als in de schaduw staan. Of uw tuin dus op het noorden of het zuiden staat; de haag kan er uitstekend staan. Met onze Portugese laurieren van 200 cm maakt u eenvoudig en snel een prachtige haag van topkwaliteit! 

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Wanneer de Portugese laurier in de grond zetten?

De Portugese laurier van 200 cm met kluit uit de volle grond kan het beste aangeplant worden in het najaar, in de winter of aan het begin van het voorjaar. Wilt u verderop in het voorjaar of in de zomer de planten in de grond zetten? Ook dat is mogelijk, maar kies dan wel voor potgekweekte planten. Deze zijn kwalitatief sterker en kunnen gedurende de 12 maanden in het jaar aangeplant worden. Alleen bij vorst is het advies om de planten niet in de grond te zetten, behalve wanneer het maar licht vriest en net onder de nul graden is. 

Hoe moet de Prunus lusitanica Angustifolia aangeplant worden?

Het aanplanten van de haagplanten is relatief eenvoudig. Bij de Portugese laurier van 200 cm is het raadzaam om een geul van +/- 45×45 a 50×50 cm aan te houden. Zo is er voldoende ruimte om de kluit erin te zetten, maar wordt ook voorkomen dat de plant niet te diep in de grond komt te staan. Verspreid voor het plaatsen van de planten wel nog even wat aanplantgrond, zodat de laurieren direct worden voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Na het plaatsen van de Portugese laurieren gooi je de uitgegraven grond met de aanplantgrond terug rondom de kluiten en geef je de haag direct goed water. 

De verzorging van de Portugese Laurier van 200 cm

In tegenstelling tot andere laurieren groeit de Portugese laurier minder hard en minder wild. Houdt in dat de planten ietwat smaller van zichzelf blijft en daardoor maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden. Het beste moment is na de zomer, in september. Doe dit met een scherpe snoeischaar en snoei op een dag dat er bewolking is, zodat er zo min mogelijk blaadjes zullen worden beschadigd. In het voorjaar is het belangrijk dat de Portugese laurierhaag van 200 cm organische mest krijgt. Zo blijven de planten in topconditie en mooi groen van kleur. De meeste tijd qua verzorging zit in de eerste 1 a 2 jaar, waarin het belangrijk is dat de grond wat vochtig wordt gehouden bij de planten. Geef dus na het aanplanten een paar keer per week water, behalve in het natte najaar, en op hele warme zomerdagen dagelijks. 

Veelgestelde vragen

Bij de Portugese laurier van 200 cm adviseren wij 2,5 plant per strekkende meter te hanteren, of desgewenst 2 stuks. 

Bij Portugese laurieren van 200 cm met kluit uit de volle grond is het advies om in het najaar, de winter of begin voorjaar aan te planten. Potgekweekte planten kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. 

Blog