T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier 200 cm

Wilt u een Portugese laurier van 200cm kopen? Wij bieden de beste haagplanten tegen de scherpste prijzen aan, afkomstig uit onze eigen kwekerij.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 180/200 cm

€49,15 per stuk

Portugese laurier 200/220 cm

€88,40 per stuk

Portugese laurier 220/240 cm

€130,00 per stuk

Portugese laurier van 200 cm kopen

De Portugese Laurier van 200 cm (Latijnse benaming: Prunus Lusitanica) is een goede keuze als u een dichte haag in uw tuin of op de erfafscheiding wilt creëren. De Portugese Laurier behoudt het hele jaar door zijn groene kleur, is makkelijk te onderhouden en groeit goed op vrijwel elke bodem. Daarnaast kan de heester zowel in de volle zon als in de schaduw staan. De Portugese Laurier wordt vaak gekozen als vervanger voor de Buxus omdat de heester wintervast is en een mooi type blad heeft. De bladeren hebben bovendien een opvallende middel- tot donkergroene kleur en een wat dikkere, leerachtige structuur. De stevige bladeren zorgen er voor dat de Portugese Laurier opgewassen is tegen verschillende weersomstandigheden en altijd zijn vorm en uiterlijke kenmerken behoudt.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Portugese Laurier van 200 cm geleverd uit onze kwekerij

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de  Prunus lusitanica Angustifolia (Latijnse benaming van de Portugese Laurier) en leveren direct uit eigen Portugese laurier kwekerij. De haagplanten zijn in diverse formaten leverbaar, vanaf 20/30 cm, de populaire maten Portugese laurier van 180 cm, 150 cm en 200 cm tot en met 260 cm hoog. Wij hebben ruim 60 jaar ervaring in het kweken van haagplanten en leveren rechtstreeks vanuit onze kwekerij tegen een lage prijs. Wij verzenden in een plantvriendelijke verpakking, zodat de Portugese Laurier in een goede staat bij u thuis aankomt. Het is tevens mogelijk om uw haagplant bij onze kwekerij te komen ophalen.

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Hoe kunt u de Portugese Laurier het beste aanplanten?

U kunt de Portugese Laurier van 200 cm op elk gewenst moment aanplanten. Enkel als het vriest kunt u beter even wachten. Om een haag te creëren, plant u 2,5 heesters per meter.

  • Begin met het graven van een kuil. De afmetingen van de kuil moeten niet dieper zijn dan de hoogte van de kluit en zo’n 1/3 breder zijn dan de kluit van de Portugese Laurier.
  • Maak de bodem goed los. Meng biologische aanplantgrond of compost met de uitgegraven aarde en de grond in de kuil.
  • Plaats de Portugese Laurier in de kuil. Vul de kuil met de uitgegraven en gemengde aarde en druk de grond stevig aan. Na het aanplanten geeft u de heester direct voldoende water, zonder dat de grond te vochtig wordt.
  • Geef de Portugese Laurier in de dagen na het aanplanten extra water. Met name bij droog of zeer warm weer is het belangrijk om de heester van voldoende water te voorzien.

Het onderhouden en snoeien van de Portugese Laurier van 200 cm

De Portugese Laurier groeit zo’n 20 tot 35 cm per jaar. Dit is –in vergelijking met andere lauriersoorten- vrij langzaam. Het is belangrijk om de heester één keer per jaar te snoeien. Zo kan de Portugese Laurier zo mooi mogelijk groeien. Gebruik bij voorkeur een scherpe snoeischaar. Snoei de Portugese Laurier bij voorkeur in augustus of september. Slaat u de jaarlijkse snoeibeurt over? Dan bestaat er de kans dat de heester dikke takken krijgt die u niet kunt knippen met een heggen- of snoeischaar. De dikke takken zult u dan ook een snoeibeurt moeten geven met een zaag. Voorkom tijdens het snoeien dat u de bladeren raakt. De bladeren kunnen hierdoor bruine randjes krijgen en uitdrogen.

Veelgestelde vragen

De hoeveelheid planten per strekkende meter is uiteraard afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurierhaag te krijgen, adviseren wij bij een hoogte van 200 cm 2,5 plant per strekkende meter te hanteren.

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Ons advies is echter om de Portugese laurier niet aan te planten wanneer het heel warm is of als het vriest. 

Kennisbank Portugese laurier