T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier struik

Topkwaliteit Portugese laurier struiken, voor een prachtige, groenblijvende haag in uw tuin. Direct vers uit eigen kwekerij geleverd voor de laagste prijs!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 20/30 cm

€2,95 per stuk

Portugese laurier 30/40 cm

€3,79 per stuk

Portugese laurier 40/60 cm

€5,95 per stuk

Portugese laurier 60/80 cm

€9,10 per stuk

Portugese laurier 80/100 cm

€13,95 per stuk

Portugese laurier 100/120 cm

€23,95 per stuk

Portugese laurier 120/140 cm

€33,55 per stuk

Portugese laurier 140/160 cm

€40,75 per stuk

Portugese laurier 160 t/m 260 cm

Vanaf €62,40 per stuk

Portugese laurier struik kopen uit eigen kwekerij

Wilt u een groenblijvende, volle haag in uw tuin? De Portugese laurier struik is een winterharde haagplant die in steeds meer tuinen terug te vinden is. Met een relatief snelle groeisnelheid van gemiddeld 30 centimeter per jaar, zorgt de Portugese laurier voor een mooie privacyhaag. Het heeft mooie, glanzende bladeren en dieproze takken. De unieke glans op de dikke bladeren geven een prachtige uitstraling! De Prunus lusitanica Agunstifolia, zoals de struik ook wel wordt genoemd, krijgt aan het einde van het voorjaar en begin van de zomer kleine witte bloementrossen waar bijen en vlinders op af komen. De Portugese laurier struik heeft een maximale hoogte van 5 meter en wordt 1 tot 2 meter breed.

Als kwekerij zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier struik. Doordat wij de haagplanten direct van het veld of uit de kas bij u thuis afleveren, hanteren wij lage prijzen. Zo heeft u voor een scherpe prijs een Portugese laurierkers haag van uitstekende kwaliteit! Daarnaast geven wij altijd 3 maanden groeigarantie mee, waardoor u zeker weet dat u sterke Portugese laurier struiken afgeleverd krijgt. Deze leveren wij met een plantvriendelijke transport bij u thuis af. Ook kunt u ervoor kiezen om de struiken bij ons op de kwekerij af te komen halen! Wij hebben de Portugese laurier struiken in vele formaten op voorraad staan. Deze zijn leverbaar vanaf 20-30 cm, maar ook grote varianten zoals de Portugese laurier van 150 cm, 180 cm, 200 cm tot wel 260 cm.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Portugese laurier struik aanplanten

De Portugese laurier struik is weinig veeleisend voor wat betreft de grond en kan op de meeste grondsoorten goed groeien. Hetzelfde geldt voor de standplaats; zowel in de zon, halfschaduw als schaduw gedijt de Prunus Lusitanica Angustifolia zich goed. Het planten van de Portugese laurier is een eenvoudige klus. U graaft een geul op de plaats waar de Portugese laurier haag moet komen te staan. Let op dat u deze niet te diep graaft, de kluiten hoeven namelijk niet zo diep in de grond gezet te worden. Vervolgens verspreidt u bemeste tuinaarde door de geul heen en door de uitgegraven grond, waarna u het geheel goed door elkaar mengt. Plaats iedere kluit van de planten in een bak water, alvorens u de struik in de geul zet. Zodra alle Portugese laurier struiken geplaatst zijn, gooit u de uitgegraven grond terug rondom de planten en stampt u de grond langs de struiken goed aan. Geef de haag direct goed water en let erop dat de grond ook de rest van de tijd voorlopig goed vochtig is.

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier struiken. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Portugese laurier onderhouden en verzorgen

De Portugese laurier als onderhoudsvriendelijke struik. Echter is de juiste verzorging in de eerste jaren wel van groot belang en heeft de struik in die periode iets meer verzorging nodig dan andere haagplanten. Zo is het belangrijk dat de grond continu goed vochtig blijft. Wanneer de grond te nat is kan het resulteren in wortelrot, maar de wortels moeten goed water op kunnen nemen uit de grond totdat ze volgroeid zijn. Bij warm weer is ons advies om de Portugese laurier struik meerdere keren per week water te geven. Betreft het flinke hitte, doe dit dan zo vroeg mogelijk in de ochtend zodat de Portugese laurierkers de rest van de dagen met dit water kan doen. Heeft u de struik in het najaar aangeplant en is er sprake van neerslag? Ook dan is het goed om de Portugese laurier in de eerste periode van water te voorzien, maar hoeft dit vanzelfsprekend niet zo vaak. Ook kunt u optioneel de Portugese laurier struik in het voorjaar voorzien van organische mest.

Het een keer per jaar snoeien van de Portugese laurier is genoeg, maar sommige tuiniers kiezen ervoor om dit tweemaal per jaar te doen. Door de struik te snoeien zorgt u weer voor een strakke haag die tevens sneller gaat vertakken, waardoor u een mooie en volle haag krijgt. Aan het einde van de zomer of aan het begin van de herfst kunt u de Portugese laurier struiken het beste snoeien, of in het voorjaar. Zorg er in ieder geval voor dat u de haagplanten niet snoeit op moment – of in de periode daarna – dat het gaat vriezen, want dan kan er vorstschade optreden door de snoeiwonden.

Hoeveel Portugese laurier struiken per meter?

Om te weten hoeveel Portugese laurier struiken u moet kopen, is het belangrijk om van te voren uit te rekenen hoeveel u er per strekkende meter nodig heeft. De hoeveelheid struiken is afhankelijk van de hoogte van de goedkope Portugese laurier. Bereken in de tuin dus goed om hoeveel strekkende meter het gaat en bekijk onderstaande tabel om te zien hoeveel haagplanten u precies nodig heeft.

Hoogte Advies
20 - 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Veelgestelde vragen

De Portugese laurier is een compacte groeier, met gemiddeld 30 centimeter in hoogte per jaar. In de periode van april tot september groeit de laurierhaag het hardst. De volwassen plantgrootte is 3 tot 5 meter hoog en 1 tot 2 meter breed.

De hoeveelheid Portugese laurier struiken per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurier haag te krijgen, adviseren wij om het volgende aan te houden:

 • 20-30 cm: 6 planten per meter
 • 30-40 cm: 6 planten per meter
 • 40-60 cm: 5 planten per meter
 • 60-80 cm: 4 planten per meter
 • 80-100 cm: 4 planten per meter
 • 100-120 cm: 3 planten per meter
 • 120 – 140 cm: 3 planten per meter
 • 140 – 160 cm: 3 planten per meter
 • 160 – 180 cm: 2,5 plant per meter
 • 180 – 200 cm: 2,5 plant per meter
 • 200 – 220 cm: 2,5 plant per meter
 • 220 – 240 cm: 2 planten per meter
 • 240 – 260 cm: 2 planten per meter

Kennisbank Portugese laurier struik