Portugese laurier haag kopen

Wilt u het gehele jaar van een groene tuin en privacy genieten? Wij bieden de beste Portugese laurier haag aan uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 20/30 cm

€2,95 per stuk

Portugese laurier 30/40 cm

€3,79 per stuk

Portugese laurier 40/60 cm

€5,95 per stuk

Portugese laurier 60/80 cm

€9,10 per stuk

Portugese laurier 80/100 cm

€13,95 per stuk

Portugese laurier 100/120 cm

€23,95 per stuk

Portugese laurier 120/140 cm

€33,55 per stuk

Portugese laurier 140/160 cm

€40,75 per stuk

Portugese laurier 160 t/m 260 cm

Vanaf €62,40 per stuk

Portugese laurier haag uit eigen kwekerij

De Portugese laurier, ook wel Prunus lusitanica Angustifolia genoemd in Latijn, is ideaal voor het creëren van een mooie, volle haag. De groenblijvende heester staat bekend als makkelijke plant, omdat deze op vrijwel alle grondsoorten goed groeit. U kunt de Portugese laurier zowel in de schaduw als in de volle zon planten. Vaak wordt de heester gekozen als buxus vervanger vanwege het mooie blad en wintergroene karakter. De sierwaarde dankt de Portugese laurier voornamelijk aan het blad, dat middel- tot donkergroen van kleur is. Het blad is wat dikker en voelt leerachtig aan. Dit maakt de Portugese laurierkers een plant die zijn vorm behoudt in alle seizoenen en weersomstandigheden. De heester groeit redelijk snel en is eenvoudig in vorm te snoeien. Hierdoor is er een dichte haag van te maken. Ook staat onze Portugese laurier struik mooi als groenblijvende solitair. Een ideale heester dus om snel structuur aan uw tuin te geven. Tevens staat deze stijlvolle haag in mei en juni in bloei. Hierbij krijgt de Prunus lusitanica Angustifolia prachtige, witte bloemtrossen die tot wel 15 centimeter lang kunnen worden. De bloemetjes trekken vogels, vlinders en bijen aan die uw tuin tot leven brengen.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van deze haagplanten en leveren direct uit eigen Portugese laurier kwekerij. De planten hebben wij in vele verschillende afmetingen vanaf 20/30 cm. Zo ook de populaire Portugese laurier van 180 cm, 150 cm en 200 cm. U profiteert van onze jarenlange ervaring en kunt rekenen op een gezonde en mooie Portugese laurier met een goed doorwortelde kluit. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij voor een scherpe prijs. Alle planten worden in een nette en veilige verpakking verzonden, zodat deze in optimale staat bij u thuis arriveert. Ook kunt u ervoor kiezen om uw planten bij ons af te komen halen.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurier planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurier aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurier planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Snoeien en onderhouden Portugese laurierhaag

De Portugese laurierhaag groeit van alle lauriersoorten het minst snel. Gemiddeld groeit de plant zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Om de Portugese laurierkers mooi te laten groeien is het aan te raden om deze éénmaal per jaar te snoeien. De beste periode om te snoeien is aan het eind van de zomer, in augustus of september. Er bestaat een kans dat de Portugese laurier dikke takken krijgt als u de jaarlijkse snoeibeurt overslaat. Deze zijn niet te knippen met een gewone heggenschaar en alleen te bedwingen met een zaag. Let er bij het snoeien op dat u niet door het blad snoeit. Het blad droogt dan uit wat lelijke bruine randjes geeft. Gebruik altijd een scherpe snoeischaar bij het onderhouden van de Portugese laurier. Om de haag mooi vol en dicht te krijgen, en tevens een goede weerstand op te laten bouwen tegen ziekten, adviseren wij de Portugese laurier te bemesten in het voorjaar.

Portugese laurier kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurier planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Portugese laurierkers aanplanten

In principe kan onze Portugese laurierkers het hele jaar door aangeplant worden, daar wij zowel planten met kluit als uit pot leveren. Het is echter niet verstandig om te kiezen voor een hele zonnige en warme dag en ook als het vriest kunt u beter even wachten met het planten van de laurierhaag. Het kan zijn dat de mooie haag dan direct kapotvriest en als de grond bevroren is, is het lastig om een plantengeul te graven. De laurierhaag kan tegen nachtvorst, maar als het overdag vriest, zal u het aanplanten van de haag uit moeten stellen naar een later moment. U kunt de jute om de kluit laten zitten wanneer u de winterharde Portugese laurier gaat planten. Dit materiaal vergaat namelijk vanzelf op een natuurlijke manier. Let er op dat de bodem goed waterdoorlatend is, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Voor het planten valt het aan te raden om deze lauriersoort ten minste een uur in water te leggen.

Plant de Portugese laurier struiken niet te diep in de bodem en maak altijd gebruik van aanplantgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Bewater de Portugese laurier na het aanplanten. Bij de juiste verzorging na het planten zal deze plant zich ontwikkelen tot een levendige en krachtige heester.

Hoe plant ik een Portugese laurier struik?

De Portugese laurier struik kan vrijwel het hele seizoen worden aangeplant, mits het niet vriest. Plant u de Portugese laurier als haag, kijk dan in de tabel hoeveel planten er per meter geadviseerd worden.

 1. Plant u een Portugese laurier als solitair, graaf dan een kuil die ca. 1/3 breder is dan de kluit. Graaf hem niet dieper dan de hoogte van de kluit.
  Plant u een Portugese laurier als solitair, plant dan een geul die voldoende breed is en net zo diep als de kluit. Dat plant het makkelijkst aan.
 2. Woel de bodem van de kuil of geul goed los en meng hier wat biologische aanplantgrond of compost doorheen. Meng ook de uitgegraven aarde met een paar scheppen aanplantgrond of compost.
 3. Haal de Portugese laurier uit de pot en zet deze in de kuil of geul. Vul op met aarde en druk de grond rond de stam stevig aan. Geef vervolgens de heester water en herhaal dat de eerste dagen. Maak de grond echter niet te nat. Let wel op met droge dagen, dan is extra water geven wel nodig om te zorgen dat de plant niet uitdroogt.
Hoogte Advies
20 - 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Portugese laurier online goedkoop kopen

De Portugese laurier, oftewel Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, is een geliefde haagplant. Deze komt in iedere tuin goed tot zijn recht en groeit vrij snel. Het verschil met andere laurierkersen is dat de Portugese laurier een vrij compacte vorm heeft en dus niet te veel in de breedte uit zal waaieren. Zeker in kleine tuinen is dit een zeer prettige eigenschap. De Portugese laurier blijft het hele jaar door schitterend groen en geniet u zelfs tijdens de wintermaanden van privacy en beschutting in uw tuin.

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van haagplanten en leveren deze goedkope Portugese laurier planten uit eigen kwekerij. U profiteert van onze jarenlange ervaring en kunt rekenen op een gezonde en mooie Portugese laurier met een goed doorwortelde kluit. Deze leveren wij direct uit eigen kwekerij voor een scherpe prijs. U bestelt de Portugese laurier heel eenvoudig in onze website. Heeft u vragen, dan helpen wij u graag. Wij zijn bereikbaar via de chat, telefoon of mail. Alle planten worden in een nette en veilige verpakking verzonden, zodat deze in optimale staat bij u thuis arriveert. Ook kunt u ervoor kiezen om uw planten bij ons af te komen halen.

Veelgestelde vragen

De Portugese laurier is een relatief snelle en compacte groeier, met gemiddeld 20 tot 35 cm in hoogte per jaar. In de periode van april tot september groeit de laurierhaag het hardst. De volwassen plantgrootte is 3 tot 5 meter hoog en 1 tot 2 meter breed.

De hoeveelheid planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurierhaag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

 • 20-30 cm: 6 planten per meter
 • 30-40 cm: 6 planten per meter
 • 40-60 cm: 5 planten per meter
 • 60-80 cm: 4 planten per meter
 • 80-100 cm: 4 planten per meter
 • 100-120 cm: 3 planten per meter

Portugese laurier planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Ons advies is echter om de Portugese laurier niet aan te planten wanneer het heel warm is of als het vriest. 

Kennisbank Portugese laurier