T/m september leveren wij planten in pot, ook in de zomer aan te planten

Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurierkers haag

Onze populaire Portugese laurierkers geeft u het gehele jaar door een groenblijvende haag. Bij ons uit eigen kwekerij geleverd, voor de laagste prijs!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Portugese laurier 20/30 cm

€2,95 per stuk

Portugese laurier 30/40 cm

€3,79 per stuk

Portugese laurier 40/60 cm

€5,95 per stuk

Portugese laurier 60/80 cm

€9,10 per stuk

Portugese laurier 80/100 cm

€13,95 per stuk

Portugese laurier 100/120 cm

€23,95 per stuk

Portugese laurier 120/140 cm

€33,55 per stuk

Portugese laurier 140/160 cm

€40,75 per stuk

Portugese laurier 160 t/m 260 cm

Vanaf €62,40 per stuk

Portugese laurierkers uit eigen kwekerij

De onderhoudsvriendelijke Portugese laurierkers is een ideale haagplant als u een volle haag in uw tuin wilt. Dankzij zijn compacte groeiwijze en relatief snelle groeisnelheid van gemiddeld 30 centimeter per jaar, is onze Portugese laurier uitstekend geschikt als tuinafscheiding of privacyhaag. In het voorjaar krijgt de Prunus lusitanica Angustifolia lange witte bloementrossen, waar veel vlinders en bijen op af komen. De stijlvolle uitstraling en schitterende, glanzende bladeren zorgen voor een prachtige Portugese laurierkers haag in uw tuin, die winterhard is en het gehele jaar door groenblijvend. Daarnaast is de haagplant weinig veeleisend voor wat betreft grondsoort en kan het zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan.

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurierkers. Deze planten leveren wij direct uit eigen kwekerij, bij u thuis af. Zo heeft u gegarandeerd verse planten van uitstekende kwaliteit, voor een scherpe prijs. Of u nu wilt starten met kleine Portugese laurierkers planten van 20-30 cm of direct hogere Portugese laurier planten van 150 cm, 180 cm tot wel 260 cm, wij hebben het meest van tijd allemaal op voorraad! Dankzij onze 3 maanden groeigarantie bent u er zeker van dat u planten van uitstekende kwaliteit geleverd krijgt, met een plantvriendelijke transport.

98% van de klanten beveelt ons aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“In onze zoektocht naar kwalitatief goede Portugese laurierkers planten zijn wij bij deze kwekerij uitgekomen. Zeer tevreden met het eindresultaat. De haag staat er mooi bij en dat voor een scherpe prijs.”

S. van Dam

“In het voorjaar hebben wij de Portugese laurierkers aangeplant en deze is in de zomer al flink uit gaan groeien. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snel en keurig afgeleverd.”

N. Bol

“Mooie Portugese laurierkers planten hier gekocht. Ze werden snel en goed verpakt afgeleverd, erg blij mee en een echte aanrader als je een mooie haag wilt!”

I. ter Laak

Snoeien en onderhouden Portugese laurierkers haag

De Portugese laurierkers is een onderhoudsvriendelijke plant, maar heeft in de eerste jaren wel wat verzorging nodig om verder goed door te kunnen groeien. Zo is het niet alleen belangrijk om de grond continu vochtig te houden middels water te geven, maar adviseren wij ook om de plant 1 a 2 keer per jaar te snoeien. Zo stimuleert u de vertakkingen en krijgt u op die manier sneller een volle, compacte haag. U kunt de Portugese laurierkers haag het beste tegen het einde van de zomer snoeien. Door de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zorgt u ervoor dat de onderste takken ook voldoende zonlicht krijgen. Optioneel kunt u de Portugese laurier struiken ook nog bemesten. Ons advies is om dit dan in het voorjaar te doen en met organische mest, zodat de Prunus lusitanica Angustifolia gedurende een lange periode genoeg voedingsstoffen krijgt, op natuurlijke wijze.

Portugese laurierkers kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurierkers planten. Direct geleverd uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs.

Portugese laurierkers aanplanten

Het aanplanten van de Portugese laurierkers is een eenvoudige klus. Allereerst is het goed om te weten dat u geen rekening hoeft te houden met wat de ideale standplaats van de Portugese laurier is. De plant kan zowel in de schaduw, halfschaduw als volle zon staan. Zodra de plek van de nieuwe haag bekend is, graaft u daar een geul die wat groter is dan de kluit. De breedte en diepte is dus afhankelijk van de grootte van de plant. Belangrijk is dat de plant niet te diep in de grond moet komen te staan. Ons advies is om aanplantgrond in de gleuf verspreiden, zo krijgt de Portugese laurierkers direct de juiste voedingsstoffen voor een uitstekende start. Nu de geul is gegraven en de aanplantgrond is verspreid, plaatst u iedere kluit van de planten in een bak met water. Vervolgens haalt u de kluit eruit en plaatst u de plant in de geul. Doe dit voor alle Portugese laurierkers haagplanten en zet ze direct op de juiste afstand van elkaar, aangaande de hoeveelheid Portugese laurier planten per meter. Meng de resterende aanplantgrond tussen de uitgegraven grond door en gooi alles terug in de geul, rondom de planten. Stamp de grond rondom de planten goed aan en geef direct flink water. Maar let op: de Portugese laurierkers houdt niet van ‘natte voeten’. Ook in de periode hierna is het belangrijk om in ieder geval wekelijks water te geven, zodat u de grond continu vochtig houdt. Bij een warme periode is het überhaupt altijd aan te raden om meerdere keren per week water te geven, al helemaal wanneer de planten pas net in de grond zijn gezet.

Hoeveel haagplanten per meter?

Om een mooie, volle Portugese laurierkers haag te krijgen is het belangrijk om te weten hoeveel planten u per strekkende meter moet hanteren. De hoeveelheid planten per meter is afhankelijk van de grootte van de te kiezen Portugese laurierkers. Hoe hoger en groter de plant, des te minder er per meter nodig zijn. Om u hierbij te helpen, hebben wij een tabel opgesteld.

Hoogte Advies
20 - 30 cm kluit / pot 6 planten per meter
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 5 planten per meter
60 - 80 cm kluit / pot 4 planten per meter
80 - 100 cm kluit / pot 4 planten per meter
100 - 120 cm kluit / pot 3 planten per meter
120 - 140 cm kluit / pot 3 planten per meter
140 - 160 cm kluit / pot 3 planten per meter
160 - 180 cm kluit / pot 2,5 plant per meter

Portugese laurierkers online kopen

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van sterke Portugese laurierkers haagplanten. De haag is in steeds meer tuinen in Nederland terug te vinden, dankzij zijn schitterende uitstraling, de compacte groei voor een volle en hoge haag en de aantrekkingskracht tot vogels en vlinders dankzij de bloemen en bessen.

Wilt u deze Portugese laurierkers haag ook in uw tuin aanplanten? Wij garanderen topkwaliteit planten, voor de scherpste prijs. Direct uit eigen kwekerij geleverd, zodat u verse planten ontvangt. Wij geven hier 3 maanden groeigarantie op. Mocht er onverhoopt iets met de Portugese laurierkers planten aan de hand zijn, krijgt u dus gegarandeerd nieuwe toegestuurd. Wij leveren de haagplanten met plantvriendelijke transport bij u thuis af, zonder dat de planten beschadigd raken. Bekijk ons assortiment, selecteer de gewenst hoogte, bestel veilig en gemakkelijk online en wij komen snel bij u langs om de Portugese laurierkers af te leveren.

Veelgestelde vragen

De Portugese laurier is een relatief snelle en compacte groeier, met gemiddeld 30 cm in hoogte per jaar. In de periode van april tot september groeit de laurierhaag het hardst. De volwassen plantgrootte is 3 tot 5 meter hoog en 1 tot 2 meter breed.

De hoeveelheid planten per strekkende meter is afhankelijk van de hoogte van de planten die u aanschaft. Om een mooie, volle Portugese laurierkers haag te krijgen, adviseren wij onderstaande aan te houden:

 • 20-30 cm: 6 planten per meter
 • 30-40 cm: 6 planten per meter
 • 40-60 cm: 5 planten per meter
 • 60-80 cm: 4 planten per meter
 • 80-100 cm: 4 planten per meter
 • 100-120 cm: 3 planten per meter
 • 120 – 140 cm: 3 planten per meter
 • 140 – 160 cm: 3 planten per meter
 • 160 – 180 cm: 2,5 plant per meter
 • 180 – 200 cm: 2,5 plant per meter
 • 200 – 220 cm: 2,5 plant per meter
 • 220 – 240 cm: 2 planten per meter
 • 240 – 260 cm: 2 planten per meter

Portugese laurierkers planten die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe het gehele jaar door aangeplant worden. Ons advies is echter niet om de Portugese laurierkers aan te planten wanneer het heel warm is of als het vriest. 

Kennisbank Portugese laurierkers