Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurierkers kopen

De Portugese laurierkers is geschikt als haag en om solitair aan te planten.
Bij ons vindt u prachtige planten, scherp geprijsd en vers uit eigen kwekerij geleverd.

Portugese laurierkers haag creëren

Een haag van de Portugese laurierkers, beter bekend als de Portugese laurier haag, geeft het gehele jaar beschutting in uw tuin en rondom uw huis, dankzij de bladhoudende planten die eveneens groenblijvend zijn. Zo geniet u van een groene omgeving wat eveneens privacy biedt en snelgroeiend is.

Portugese laurierkers uit kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurierkers. Deze Prunus lusitanica Angustifolia haag groeit ten opzichte van andere laurieren relatief smal en minder wild, waardoor u eenvoudig een strakke haag maakt. Met een gemiddelde groeisnelheid van 20 tot maximaal 35 cm per jaar, groeien de planten in relatief korte tijd uit naar een hoge haag. Wilt u het geheel liever wat lager houden? Met een jaarlijkse snoeibeurt aan het einde van de zomer is dit eenvoudig mogelijk. Wij hebben de planten in diverse formaten verkrijgbaar, van klein t/m groot. Wilt u een lage haag of vindt u het prima als de Portugese laurierkersen er wat langer over doen voordat het een volle haag is? Dan zijn de kleinere planten een mooie, goedkope oplossing. Moeten de planten direct een volle Portugese laurierkers haag vormen? Ga dan voor de wat hogere formaten. De bladhoudende planten hebben mooie, groene bladeren die wat dikker aanvoelen en groenblijvend zijn. De laurierkers kan zowel op een zonnige standplaats aangeplant worden, als op een schaduwrijke plek. In de meest ideale situatie betreft het wel een goed waterdoorlatende bodem die vruchtbaar is.

Portugese laurierkers aanplanten

Een veel benoemde, ideale aanplantperiode van de Portugese laurierkers is van oktober t/m het begin van het voorjaar. Dit is echter van toepassing bij planten met kluit uit de volle grond. Wilt u later in het voorjaar of in de zomer aanplanten? Maak dan gebruik van laurierkersen in pot. Deze kunt u het gehele jaar door aanplanten, dus ook buiten het najaar en de winter om. Alleen bij wat strengere vorst, waardoor tevens de bodem te hard is om alles in de grond te kunnen zetten, is het raadzaam om even te wachten. Het aanplanten zelf is een gemakkelijke klus. U graaft een geul die iets groter is dan de kluiten van de planten en zet de Portugese laurierkersen goed rechtop erin. De uitgegraven grond spit u goed door elkaar heen, zodat dit waterdoorlatend wordt hierna. Vervolgens wordt er wat aanplantgrond bij gedaan in de geul en de uitgegraven grond teruggegooid in de geul, zodat het geheel dicht is. Druk de grond rondom de planten wat aan met de voet. Belangrijk hierna is dat er direct voldoende water wordt gegeven zodat de bodem continu wat vochtig blijft. Het gebruik van aanplantgrond wordt aangeraden omdat hier een wortelstimulator in zit en meer voedingsstoffen, zodat de Portugese laurierkers haag een uitstekende start krijgt.
Portugese laurierkers haag langs de weg
Portugese laurierkers blad van planten

Verzorgen en onderhouden

Het belangrijkste aandachtspunt op gebied van de verzorging van de Portugese laurierkers, is het water geven. In de eerste paar jaar dienen de planten een handje geholpen te worden bij droogte en/of warm weer, door gemiddeld een paar keer per week water te krijgen. Is het heel warm weer zoals in de zomer? Geef dan dagelijks aan het begin van de dag water. Staan er meer planten, bomen en/of struiken in de buurt? Dan moet er vaak net wat meer water gegeven worden aan de laurierkersen, daar eerstgenoemde met hun grotere wortels het water afpakken van uw haagplanten. Verder is een jaarlijkse snoeibeurt voldoende, bij voorkeur aan het einde van de zomer (+/- halverwege september). Het beste moment is afhankelijk van de weersomstandigheden, want het dient niet te warm te zijn en bij voorkeur wel bewolkt. Zo wordt verbranding van de blaadjes via het zonlicht voorkomen. Wilt u twee keer per jaar snoeien? Dan kunt u het eerste snoeimoment het beste na de laatste vorst doen, vaak in april. In het voorjaar, ook na de laatste vorst, is het goed om de haag te voorzien van organische meststoffen. Dit mogen universele, organische mestkorrels zijn maar ook bijvoorbeeld beendermeel of DCM. 

Offerte aanvragen

Wilt u grotere hoeveelheden Portugese laurierkersen bestellen? Vraag hier een offerte aan, zowel voor bedrijven als particulieren, en ontvang een scherpe aanbieding.