Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Prunus lusitanica Brenelia

De Prunus lusitanica Brenelia is een nieuwe variant van de Portugese laurier. De glanzende bladeren en compacte groeiwijze zorgen  voor een schitterende haag!

Prunus lusitanica Brenelia kopen

Van een afstand heeft de Prunus lusitanica Brenelia veel weg van een originele Prunus lusitanica Angustifolia haag. De bladeren zijn relatief klein, donkergroen van kleur en ietwat glanzend. Maar er zijn ook verschillen met de originele Portugese laurier. De Prunus Brenelia heeft namelijk meer donkerrode takken, ten opzichte van de dieproze van de Angustifolia. Daarnaast zijn de blaadjes van de Prunus lusitanica Brenelia meer gegolfd.

Prunus Brenelia haag brengt uw tuin tot leven

Bovenal geeft de Prunus Brenelia net zo’n mooie, strakke haag als de standaard Portugese laurierkers. Dankzij de sierlijke uitstraling en compacte groeivorm, creëert u hiermee een schitterende, groenblijvende haag in de tuin. Deze kan doorgroeien tot een paar meter hoog, waardoor het ook uitermate geschikt is als privacyhaag. Zo geniet u van meer privacy in- en rondom de tuin. Wilt u een niet al te brede haag? Ook daarvoor is de Prunus lusitanica Brenelia ideaal! Dankzij zijn relatief langzame groeisnelheid van 20 a 25 cm per jaar, groeit de struik niet wild alle kanten op en is het met een jaarlijkse snoeibeurt eenvoudig op de gewenste breedte en hoogte te houden. U kunt de plant zowel op een standplaats aanplanten in de zon, halfschaduw als schaduw, zolang het maar een waterdoorlatende bodem is. Zorg bij het aanplanten er dus voor dat de grond goed door elkaar wordt gespit. Meng dit door elkaar met wat aanplantgrond en uw Prunus lusitanica Brenelia haag kent een uitstekende start! Daarnaast brengen de struiken uw tuin ook tot leven. Zo groeien er in juni en juli prachtige, witte bloemtrossen aan wat vogels en vlinders aantrekt.
Wetenschappelijke naam Prunus lusitanica Brenelia
Maximale hoogte 300 cm
Maximale breedte 150 cm
Groeisnelheid 20 cm - 35 cm per jaar
Dichtheid Volledig zichtdicht
Winterhard Goed winterhard
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Onderhoud Zeer onderhoudsvriendelijk
Snoeien 2 keer per jaar
Prunus lusitanica Brenelia kopen

Prunus lusitanica Brenelia onderhoudsarm

Wilt u niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van uw nieuwe, wintergroene haag? Dan is de Prunus lusitanica Brenelia iets voor u! Dankzij zijn relatief langzame groei van gemiddeld 20 – 25 cm per jaar, groeit de Brenelia – in tegenstelling tot andere lauriersoorten – niet zo wild en is het hierdoor zeer eenvoudig te onderhouden. Een snoeibeurt van een of twee keer per jaar is al voldoende om de haag mooi strak en vol te houden. Wel zo gemakkelijk wanneer u hier niet te veel tijd aan kwijt wilt zijn! In de eerste paar jaar vraagt de Prunus lusitanica Brenelia wel om wat meer aandacht. Dan is het belangrijk dat er goed wordt gelet op het water geven van de struiken, om te voorkomen dat de bodem uitdroogt, en dat er geen water blijft staan maar de bodem juist waterdoorlatend is. Geef in de eerste paar jaar gemiddeld een paar keer per week water. Bij heel warm, droog weer is het raadzaam om dit dagelijks aan het begin van de dag te doen. Het snoeien kan in het voorjaar en/of aan het einde van de zomer / september. Heeft de Prunus Brenelia haag de gewenste hoogte of breedte bereikt? Dan houdt u deze middels een snoeibeurt eenvoudig op het gewenste formaat, waardoor de struiken niet te groot worden. Hierdoor kan de Brenelia zelfs toegepast worden als buxusvervanger! Houd de haag gezond door jaarlijks in het voorjaar, na de laatste vorst, even wat organische mestkorrels erbij te strooien. Hierdoor blijven de planten in optimale staat en houden ze hun mooie, groene kleur.