Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Prunus lusitanica Variegata

De Prunus lusitanica ‘Variegata’ is een variant op de Portugese laurier. De groene bladeren met witte rand kenmerken deze plant.

De witbonte Prunus lusitanica Variegata

Wanneer iemand kiest voor een haag met Portugese laurier, is dat in de meeste gevallen de originele Prunus lusitanica Angustifolia. Maar er zijn ook varianten, denk bijvoorbeeld aan de Brenelia. Die heeft veel weg van de standaard Portugese laurier. Een variant die wel opvallend verschillend is, is de Prunus lusitanica Variegata. Deze plant heeft wel donkergroene blaadjes, maar met een opvallende, witte rand / witbond. De struik is goed winterhard en zowel geschikt als haag als solitair. De groeiwijze is hetzelfde als de Angustifolia, relatief opgaand maar ook de breedte in. Prunus lusitanica Variegata kan op vrijwel iedere grondsoort goed aarden. Het is goed om in de gaten te houden dat de bodem vruchtbaar en drainerend is.

Verzorgen Prunus lusitanica Variegata

Net als bij de standaard Portugese laurier is het ook bij de witbonte Prunus lusitanica Variegata van belang dat de grond vochtig wordt gehouden. Een bodem die uitdroogt moet voorkomen worden door gemiddeld een paar keer per week goed water te geven. Snoeien kan het beste in het voorjaar worden gedaan, evenals de bemesting. Maak altijd gebruik van organische mestkorrels, deze geven gedurende een langere tijd hun meststoffen af.