Het is een uitstekende tijd om Portugese laurier aan te planten. T/m september leveren wij potgekweekte planten!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Overweegt u Portugese laurier te kopen en heeft u een vraag over onze Prunus lusitanica Angustifolia? Grote kans dat uw vraag tussen onze veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem gerust contact op.

Ja, de hoogte van de Portugese laurier plant die wij communiceren is gemeten van boven de kluit/pot. De kluit/pot is dus niet meegenomen in de aangegeven hoogte. Wij vinden het eerlijk om planthoogtes te communiceren i.p.v. totale hoogtes waar de kluit bij in zit.

Dit is afhankelijk van de hoogte van de gekozen Portugese laurier planten. Haagplanten t/m 40 cm hoogte leveren wij standaard op woensdag en vrijdag. Portugese laurier planten die groter zijn dan 40 cm, bezorgen wij vaak binnen een week. Zodra de bestelling is geplaatst hoort u z.s.m. wanneer wij langskomen. Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week dat de Portugese laurier wordt geleverd, geeft dit dan gerust aan in de notities bij de bestelling. 

Bij Portugese laurier planten t/m 40 cm hoog zijn de verzendkosten in totaal €9,75. Voor een bestelling naar België is dit €17,96.

Wanneer het planten hoger dan 40 cm betreft, zijn de verzendkosten in Nederland €44,50 en naar België €99,95. Verzendkosten Waddeneilanden zijn op aanvraag. 

Vanaf een orderwaarde van €500,- leveren wij gratis binnen Nederland!

Nee, u hoeft niet per se thuis aanwezig te zijn wanneer de planten worden afgeleverd. Wij, of de vervoerder, kunnen de planten ook – indien mogelijk – op de oprit plaatsen. Graag vragen wij u dan om bij de bestelling een bericht achter te laten in het notitieveld, dat wanneer u niet thuis bent de planten op een bepaalde plek neergezet mogen worden. 

Ja, dit is mogelijk! U kunt de planten bij ons af komen afhalen in de kwekerij. Wel is het van belang dat de bestelling dan vooraf is geplaatst via deze webshop. Wij nemen contact met u op om samen een ophaalmoment af te spreken, waarna wij ervoor zorgen dat er dan verse Portugese laurier planten voor u klaar staan.

Ja, wij bezorgen ook regelmatig in België. De verzendkosten zijn bij planten tot 40 cm €19,95 en vanaf 40 cm of hoger €39,95. 

Wij bieden een groeigarantie aan van 3 maanden op onze Portugese laurier planten. Wat hierbij wel van belang is, is dat de planten binnen 24 uur na ontvangst zijn aangeplant. Ook moet de grond goed geschikt zijn gemaakt en dienen de planten de eerste periode voldoende water te hebben gehad. 

Heeft u onverhoopt een plant die slecht is aangeslagen? Stuur gerust een aantal foto’s ervan en verdere informatie over het proces van aanplanten etc. naar info@portugeselaurierkwekerij.nl en dan wordt het opgelost!

Onze Portugese laurieren kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. Van oktober t/m april a mei kunnen planten met kluit uit de volle grond worden aangeplant en van +/- mei t/m september potgekweekte planten. Zo kunt u via ons het gehele jaar een haag aanplanten. 

In sommige gevallen worden de planten geleverd met een jute zak of netje om de kluit heen. Deze dient eromheen te blijven zitten bij het aanplanten! Zo blijven de kluiten intact, wat bescherming biedt aan de wortels. Het is gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal en vergaat vanzelf onder de grond. 

Wanneer het over de Portugese laurier gaat, gaat in de meeste gevallen over het originele soort: de Prunus lusitanica Angustifolia. Maar er zijn ook nieuwe varianten hierop gekomen: de Prunus lusitanica Brenelia, Variegata en Tico. Bij ons kunt u de standaard Angustifolia verkrijgen en de Brenelia.